joi, iulie 25, 2024
AcasăMașini noiAston Martin și-a lansat primul său SUV și speră să-și dubleze vânzările...

Aston Martin și-a lansat primul său SUV și speră să-și dubleze vânzările cu ajutorul acestuia

Aston Martin a lansat primul său SUV din istorie, DBX, intrând astfel într-un segment în care și-au găsit loc aproape toți constructorii de automobile, inclusiv cei de lux, precum Bentley sau Rolls Royce.

Aston Martin a reușit, în sfârșit, să se alinieze trendului din ultimul deceniu, lansându-și propriul SUV de lux, cu care speră să-și lărgească plaja de cumpărători. Noul Aston Martin DBX a debutat în California, în orașul Beverly Hills, dar și în Beijing, China, în cadrul unor evenimente derulate simultan, pentru a nu pierde interesul celor două piețe majore pentru marca britanică, devenită celebră încă de la primele filme ale agentului James Bond.

Istoria lui DBX este una lungă, începută cu conceptul prezentat în urmă cu patru ani, de atunci petrecându-se și o transformare a designului acestui nou model. Aston Martin a creat o nouă platformă pentru acest SUV și a ales o formă ceva mai tradițională pentru o astfel de arhitectură, dar cu puternice accente sportive. În același timp, a reușit să-i confere SUV-ului trăsături caracteristice ale mărcii.

Motorul cu care este lansat noul DBX sfidează orice idee de ecologie sau propulsie electrică: 4.0 litri, benzină, 8 cilindri în V, cu 5442 CP și 700 Nm cuplu maxim, un propulsor furnizat de Mercedes-Benz, setat pentru a genera mai multă putere față de versiunile utilizate anterior pe alte modele ale mărcii. Ca urmare, accelerația de la 0 la 100 km/h este una specifică mașinilor sport, 4,5 secunde, iar viteza maximă ajunge la 295 km/h.

CEO-ul Andy Palmer a declarat că SUV va atrage noi cumpărători, aflați la “prima experiență cu un Aston Martin”.

Noul Aston Martin DBX va fi construit în noua uzină a mărcii din Țara Galilor.

Prețurile anunțate de companie sunt specifice unui automobil de lux: 158.000 de lire în Marea Britanie, 193.500 de euro în Germania.

Mașina poate fi deja comandată la dealeri, însă livrările vor începe abia anul viitor, în trimestrul al doilea.

Aston Martin și-a propus ca vânzările globale să urce la 14.000 unități în următorii 4 ani, după lansarea lui DBX, de la circa 6.500 anul acesta.

Aston Martin nu se află într-o situația financiară foarte bună, după ce s-a listat la bursă anul trecut. Prețul acțiunilor a scăzut de atunci, din cauza scăderilor vânzărilor principalului model, Vantage. După nouă luni, Aston Martin a anunțat pierderi de circa 100 milioane de euro.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai recente articole