duminică, iunie 23, 2024
AcasăIndustrieElon Musk a ales Germania pentru a construi prima fabrică Tesla din...

Elon Musk a ales Germania pentru a construi prima fabrică Tesla din Europa

Elon Musk, directorul general al Tesla, a anunțat că producătorul american de vehicule electrice va construi până în 2021 prima sa fabrică europeană la Berlin, precum și un centru de inginerie și design.

Elon Musk a anunțat că intenționează să construiască o fabrică de automobile în zona Berlin, Germania, în cadrul unui interviu TV. Un centru de inginerie și un centru de design vor fi construite, de asemenea, lângă capitala Germaniei. CEO-ul Tesla, Elon Musk, a făcut unele declarații surprinzătoare referitor la intențiile companiei de a-și construi o fabrică în Germania, în regiunea capitalei Berlin. Anunțul a fost interpretat ca o amenințare la adresa constructorilor de automobile germani. Tesla fusese invitat la o ceremonie de premiere pentru rezultatele obținute de Model 3, cel mai vândut automobil electric din Germania  și din Europa în acest an, care a depășit astfel și modelele premium cu motoare tradiționale ale BMW, Audi și Mercedes. „Unele din cele mai bune mașini din lume sunt evident construite în Germania”, a spus Elon Musk, la evenimentul la care au fost prezenți și șefii Audi, BMW și Mercedes-Benz. El a mai spus că Germania nu este „prea mult în spate” în segmentul mașinilor electrice. După eveniment, Elon Musk a confirmat și pe twitter informația, anunțând că uzina din Germania va produce baterii, motoare și mașini, începând cu SUV-ul Model Y. Ulterior, aici va fi construit și Model 3, a mai scris Musk. Tesla se pregătește să demareze producția la noua uzină din Shanghai, China, unde vor ieși de pe linii circa 500.000 de automobile anual, când va fi atinsă capacitatea maximă.

Alegerea Tesla pentru Germania lasă de înțeles că marca vizează în special această piață, fiind singura rațiune pentru care ar ridica o uzină în țara cu cele mai mari salarii din Europa și cu unele dintre cele mai ridicate costuri cu consumul de energie. Germania este cea mai mare piață auto din Europa, însă vânzările de mașini electrice nu au demarat, deocamdată, la un ritm corespunzător cu potențialul acestei piețe. Producătorii locali, între care Volkswagen, cel mai mare constructor de automobile din lume, au reușit să convingă clienții să rămână fideli motoarelor cu combustie, fiind consemnată o creștere a vânzărilor de mașini hibrid benzină – electric. În același timp, investițiile în vehicule electrice se ridică la niveluri din ce în ce mai mari, doar VW având deja două uzine pregătite să scoată pe bandă rulantă mașini propulsate de baterii. Recent, Angela Merkel a anunțat că va crește, cu efect imediat, subvenția acordată de statul german pentru achiziția de automobile electrice, cu prețul până în 40.000 de euro.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai recente articole