joi, iulie 25, 2024
AcasăRevista preseiFord Fiesta la Craiova? Uzina din Bănie ar putea prelua o parte...

Ford Fiesta la Craiova? Uzina din Bănie ar putea prelua o parte din producție

Ford ar putea transfera o parte din producția micului Fiesta de la Koln la Craiova, scrie presa germană. Mutarea ar viza viitoarea generație a modelului de clasă mică, așteptată pe piață în 2016. Ford România confirmă restructurarea uzinei germane și negocierile dintre sindicate și conducere.

Ipoteza a fost lansată de cotidianul german Bild, care susține că alegerea uzinei de la Craiova ca locație secundară de producție pentru Ford Fiesta este o mișcare logică, din două motive: unu – fabrica din Bănie nu funcționează încă la capacitatea sa maximă, și doi – costurile de producție ale fabricii din Koln sunt printre cele mai ridicate de la nivelul întregii rețelei globale Ford. Singurele minusuri ar putea fi reprezentate de logistică și de infrastructura precară din România.

Oficialii Ford România s-au ferit să infirme categoric acest zvon, singurele informații remise presei referindu-se la existența unui plan de restructurare al uzinei din Koln.

“Cu ocazia unei întâlniri cu angajații din sectia de producție de la Koln din luna decembrie a anului trecut, Ford a confirmat că va trebui să poarte discuții cu reprezentanții sindicatelor germane cu privire la producția următoarei generații a modelului Ford Fiesta în cadrul uzinei. Deși acest moment este încă destul de departe, este important ca producția Fiesta să continue să fie competitivă la uzina de la Koln. Nu avem nimic în plus de adăugat în acest moment”, a anunțat Ford Romania.

Transferul ar aduce economii consistente pentru Ford, salariile din România fiind cu până la 90% mai mici decât cele din Germania, potrivit Frankfurter Allgemeine Zeitung. Aproximativ 1.000 de angajați ai fabricii din Koln ar putea fi afectați de mutarea producției. Sunt vizați mai ales muncitorii din turele de noapte, care câștigă cu până la 500 euro mai mult decât colegii din celelalte ture.

Ford a înregistrat anul trecut în Europa pierderi de 1,6 miliarde de dolari, faţă de 1,75 miliarde de dolari în 2012.

RELATED ARTICLES

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai recente articole