joi, mai 23, 2024
AcasăIndustrieDaimler şi Aston Martin, tot mai aproape de un parteneriat tehnologic

Daimler şi Aston Martin, tot mai aproape de un parteneriat tehnologic

Negocierile dintre Aston Martin şi gigantul german Daimler pe marginea unui posibil acord de colaborare tehnologic continuă. Englezii se află de ceva timp în căutarea unui partener strategic, alături de care ar putea împărţi costurile de dezvoltare a unei gamei complet noi de motorizări şi componente electronice, destinate generaţiei viitoare de modele.

Într-o declaraţie făcută publicaţiei britanice Autocar, şeful Mercedes, Dieter Zetsche, şi-a exprimat deschiderea către o posibilă colaborare cu Aston Martin. “Aston Martin este un brand aspiraţional, iar dr. Ulrich Bez îl conduce cu o măiestrie de invidiat. Dacă un constructor de top, precum Aston, vrea să discute cu noi, o vom face cu plăcere. Orice parteneriat, însă, nu ar trebui să ne afecteze afacerile de zi cu zi.”

În acelaşi timp, Silke Walters, purtătorul de cuvânt al Grupului Daimler, a confirmat stadiul avansat al negocierilor, fără să dezvăluie, însă, niciun fel de detalii legate de o posibilă decizie finală.

Printre componentele cheie pe care Aston Martin le-ar putea primi în urma unei stabilirii unei relaţii oficiale cu Mercedes şi divizia sportivă AMG se numără componente electronice de ultimă generaţie şi, mai ales, o nouă motorizare V12, de care britanicii ar nevoie pentru a înlocui actualul propulsor dezvoltat de Ford.

Reînnoirea completă a gamei va costa cel puţin 600 de milioane de euro, în următorii patru ani, Investindustrial şi acţionarul majoritar Investment Dar fiind decişi să investească banii de care Aston Martin are nevoie pentru a se bate de la egal la egal cu rivalii tradiţionali Ferrari/Maserati şi Bentley.

Buna relaţie dintre Mercedes şi Investindustrial, fondul de investiţii care a achiziţionat la finele anului trecut 37,5 din acţiunile companiei engleze contra sumei de 190 de milioane de euro, a debutat în urmă cu câţiva ani, atunci când italienii deţineau încă Ducati, constructorul de motociclete stabilind o colaborare de imagine şi marketing de succes cu brandul german.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai recente articole