marți, august 9, 2022
AcasăEvenimentDacia intră cu Duster în Campionatul Naţional de Off-road

Dacia intră cu Duster în Campionatul Naţional de Off-road

Constructorul român Dacia a anunțat că va participa în Campionatul Național de Off-Road cu două automobile Duster preparate special, pe care vor concura mai multe echipaje proprii, din care vor face parte doar angajați ai Renault Group. Prima etapă este vineri, 18 mai, la Iași.

Potrivit anunțului oficial, atât piloţii, cât şi copiloţii şi asistenţii tehnici sunt angajaţi ai Grupului Renault în România, pasionaţi de inginerie şi offroad, care s-au reunit în 2010 într-o asociaţie de profil numită Duster 4×4 Everyone, în urma participării la competiţia Transilvania Adventure Trophy.

Misiunile Asociaţiei Duster 4×4 Everyone sunt promovarea capacităţilor 4×4 ale vehiculului Dacia Duster, depăşirea provocărilor sau limitelor personale datorită spiritului de echipă, respectarea şi protejarea naturii în timpul oricărei incursiuni cu maşinile în mediul natural, pe trasee off-road.

Provocarea de anul acesta este încheierea tuturor etapelor din Campionat, oferind şansa participării la concurs unui număr cât mai mare de membri ai Asociaţiei Duster 4×4 Everyone. Cu toate acestea, echipajele Dacia Duster nu vor putea puncta în clasamentul oficial, dintr-un motiv simplu: echipajele se vor schimba de la o etapă la alta.

Cele două vehicule Dacia Duster care participă în Campionat sunt modele de serie cu tracţiune integrală, foarte puţin modificate pentru a putea înfrunta trasee off-road cu un nivel de dificultate peste medie. Ambele sunt echipate cu motorul 1.5 dCi 110 CP, dar au primit în plus un diferenţial cu alunecare limitată, puntea spate a fost uşor înălţată, iar la interior au fost adăugate structuri metalice pentru protecţia echipajelor (rollcage) şi centuri de siguranţă cu prindere în patru puncte. Fiecare maşină a fost dotată cu un troliu, instrumente de măsură a distanţelor parcurse şi staţii radio.

Campionatul Naţional de Offroad de anul acesta numără 7 etape naţionale şi o etapă internaţională (Transilvania Adventure Trophy). Vineri, 18 mai, concursul debutează la Iaşi, cu două zile de competiţie, care se vor încheia cu o probă de Trial duminică, 20 mai. În această primă cursă vor concura la categoria „Standard” două versiuni Dacia Duster conduse de piloţii Dragoş Ciocârlan (din partea Renault Commercial Roumanie) şi Lucian Nistor (Renault Technologie Roumanie). Aceştia vor fi susţinuţi pe traseu de copiloţii Mihai Petcu (Renault Technologie Roumanie) şi Mihai Ursu (Automobile Dacia), dar şi de Adrian Sâmbeanu, în calitate de asistent tehnic (angajat Renault Commercial Roumanie).

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai recente articole

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock