luni, iunie 24, 2024
AcasăIndustrieDacia Duster a atins borna cu numărul 1 milion

Dacia Duster a atins borna cu numărul 1 milion

Dacia Duster a atins borna cu numărul 1 milion, pragul istoric de producție fiind depășit la mai puțin de patru ani de la debutul SUV-ului argeșean. Cifra include vânzările exemplarelor comercializate atât sub sigla Dacia, cât și sub cea a firmei-mamă, Renault. Exemplarul aniversar este un Renault Duster, produs în Brazilia.

Disponibil pe 100 de piețe din întreaga lume, Duster a reușit să se impună inclusiv în țări mai puțin primitoare pentru mașinile fără pedigree local, precum Rusia, India sau Germania.

În topul celor mai importanțe piețe de desfacere s-a situat Rusia, cu 151.633 unități Renault Duster comercializate în cei aproape patru ani de carieră ai modelului. La mică distanță regăsim Franța, unde Duster a fost ales de nu mai puțin de 145.612 clienți, top 3 fiind rotunjit de Brazilia, cu 117.303 de unități. India și Germania au contabilizat fiecare 85.974, respectiv 70.159 de exemplare, ocupând, astfel, pozițiile patru și cinci în clasament.

Duster este produs în cinci locații de la nivelul întregului mapamond. Uzina de la Mioveni a fost prima care a dat naștere SUV-ului Dacia/Renault în 2010. Din octombrie 2011, pe lista fabricilor de Duster și-a făcut apariția facilitatea Renault din Curitiba, Brazilia. Decembrie 2011 a marcat debutul producției în Rusia, la Moscova, iar din 2012, Duster este asamblat și în uzina columbiană de la Envigado.

Ultima fabrică intrată în circuitul de producție al lui Duster este cea din Chennai, India, de pe ale cărei linii de asamblare ies și modelele destinate pieței din Marea Britanie, acolo unde brandul autohton Dacia crește spectaculos, lună de lună, în martie ascensiunea vânzărilor fiind estimată la peste 200%.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai recente articole