joi, iulie 25, 2024
AcasăMașini noiBMW Vision Future Luxury pavează drumul către următoarea generație a limuzinei Seria...

BMW Vision Future Luxury pavează drumul către următoarea generație a limuzinei Seria 7

BMW pavează drumul către următoarea generație a limuzinei de lux Seria 7 prin conceptul Vision Future Luxury. Fără să fie o simplă oglindire a noii nave-amiral BMW, prototipul expus la Salonul de la Beijing anunță întregul arsenal de tehnologii și inovații care își vor face treptat apariția pe viitoarele modele ale casei bavareze.

Caroseria realizată din fibră de carbon și aliaje ușoare, designul extravagant cu accente futuriste, farurile cu laser și stopurile OLED sau gadgeturile cu iz SF precum parbrizul revoluționar, promotor al realității augmentate, toate sunt elemente pe care le vom regăsi și pe noua Seria 7, așteptată pe piață în a doua jumătate a anului viitor.

BMW Vision Future Luxury a fost desenat de o echipă care se află sub conducerea lui Adrian van Hooydonk, vicepreşedinte senior al BMW Group Design, care spune că acest exponat este una dintre direcţiile în care marca BMW ar putea să meargă, din punct de vedere estetic, în anii ce vor urma. Ampatamentul este mare, roţile sunt amplasate la extremităţile vehiculului, iar garda la sol şi înălţimea sunt reduse, pentru a asigura o siluetă impunătoare, greu de realizat pe un automobil de serie, menită să sublinieze dinamismul în cea mai rafinată formă a sa.

Dacă farurile cu laser nu mai reprezintă o premieră absolută, BMW fiind primul constructor care a introdus această inovație în producția de serie, tehnologia OLED integrată în stopuri este o surpriză interesantă în lumea auto. OLED-urile, sau ELD-urile organice, sunt semiconductori foarte subţiri poziţionaţi între doi electrozi. Polimerul rezultat emite lumină şi are o grosime de 400 de nanometri, ceea ce înseamnă că este de 400 de ori mai subţire decât un fir de păr uman. Pe deasupra, OLED-urile sunt flexibile, oferă iluminare uniformă pe întreaga suprafaţă și furnizează o dispersie largă a luminii.

Revoluția continuă la interior. Sistemul Head-Up Display, anume afişajul pe care-l găsim pe anumite modele de serie ale mărcii germane capabil să proiecteze imagini clare pe parbriz, asigură o imagine cu realitate augmentată în cazul şoferului lui BMW Vision Luxury Concept.

Sistemul aduce în câmpul vizual al șoferului semne de circulaţţie importante, pericole de pe drum şi multe alte informaţii specifice în vederea simplificării fluxului de informații: limitele de viteză din zonă şi, în premieră, date în timp real privind fazele semafoarelor din faţă, funcție greu de imaginat în traficul autohton.

Display-ul clasic al centralei de comandă iDrive a fost înlocuit de un panou special cu suprafaţă tactilă și integrare completă a aplicațiilor BMW Connected Drive. Șoferul şi pasagerul din faţă se pot pune de acord în timp real, doar prin comenzile pe care fiecare dintre ei le face pe suprafaţa tactilă, dar fără să fie nevoie să o urmărească cu privirea, pe subiecte precum comandarea biletelor la Operă, totul prin intermediul serviciului de “Concierge” al mărcii, disponibil doar pe anumite pieţe.

Pasagerii din spate sunt de cele mai multe ori chiar mai importanți decât cei de pe locurile anterioare, mai ales atunci când vorbim de o limuzină de lux. BMW pune la dispoziția acestora două afişaje montate în suport de fibră de carbon, precum şi o tabletă detaşabilă în spate, toate legate la sistemul iDrive și la arsenalul de aplicații și sisteme BMW Connected Drive.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai recente articole