autoindustry.ro Web analytics

Publicat la: vin, apr. 13th, 2012

Citroen Numero 9 – o perspectivă nouă asupra liniei DS

Citroen Numero 9 – acest concept prevestește viitorul liniei DS și dezvăluie tendințele de design ale următoarelor trei modele ale liniei: un sedan premium din segmentul C, un SUV și un sedan executiv de segment D. Vândută alături de gama principală Citroën, linia DS explorează noi teritorii. La doi ani de la lansare, linia DS – compusă din Citroën DS3, DS4 și DS5 – a reușit să depășească 200.000 de unități vândute.

Viitorul model DS va fi lansat în China. Pentru a marca evenimentul, Citroën a construit un nou concept car, Numéro 9, care va fi dezvelit la Salonul Auto de la Beijing. Acest concept prevestește viitorul liniei DS și dezvăluie tendințele de design ale următoarelor trei modele ale liniei: un sedan premium din segmentul C, un SUV și un sedan executiv de segment D.

Concept car-ul Numéro 9 sublimează ADN-ul modelelor liniei DS. Caroseria sa carismatică amintește de Shooting Brake, în timp ce noua parte frontală este concepută pentru tehnologia plug-in full-hybrid. Numéro 9 îmbină subtil proporțiile unui coupé și cele ale unui tourer, fiind desenat în linii puternice, cu capotă lungă și gardă foarte joasă (1,27metri înălțime), așezat pe jantele de 21 de inch. Numéro 9 are 4,9 m lungime și 1,94 m lățime, cu un ampatament de 3 m.

Numéro 9 a fost conceput în Paris și deschide un nou capitol în ceea ce privește designul liniei DS. Numéro 9 subliniază tendințele de design cultivate de linia DS și introduce noua identitate frontală a modelelor viitoare ale gamei, alături de o semnătura luminoasă originală. Noua parte frontală încorporează o grilă în relief 3D, faruri full-LED care se termină cu lumini de zi.

Acest concept car înglobează formele distincte ale liniei DS. Cele mai expresive caracteristici includ acoperișul flotant, subliniat de ornamentele cromate marcate discret cu semnul DS, precum și suprafețele laterale vitrate care curg în luneta spate. Culoarea exterioară negru profund, cu tente subtile de violet, denumită „Whisper” este pusă în valoare de nuanța mai caldă de finisare crom „californian”.

Trenul de rulare plug-in hybrid are un motor electric pe puntea spate. Astfel, concept car-ul Numéro 9 îmbină un motor cu ardere internă, pe benzină sau diesel în funcție de piață, cu un motor electric amplasat pe puntea spate care dezvolta o putere de 70 CP și un cuplu de 200 Nm. Acest motor electric este hrănit cu ajutorul bateriilor lithium-ion care pot fi încărcate în doar 3h 30 cu ajutorul unei prize normale. Modelul prezentat în cadrul Salonului Auto de la Beijing folosește un motor 1.6 THP pe benzină care dezvoltă 225 CP și un cuplu motor de 275 Nm.

Modelul are o autonomie de 50 km în modul complet electric ZEV (Zero Emissions Mode). Pe drumurile care necesită accelerări și frânări succesiva, trenul de rulare hybrid limitează consumul prin folosirea ambelor surse de propulsie. Pe autostradă, sarcina este preluata de motorul cu combustie internă. Atunci când șoferul are nevoie de accelerații mai viguroase pentru o repriză cât mai mică, o funcție „boost” leagă puterea motorului cu ardere internă de cea a motorului electric, permițând concept car-ului Numéro 9 sa ofere 295 CP. Citroen se laudă cu un consum mediu de 1.7 l /100 km și emisii de 39 g/km de CO2). Numéro 9 are nevoie de 5,4 secunde pentru a atinge 100 km/h și 25.3 secunde pentru a parcurce 1.000 m cu start de pe loc.

În condiții foarte dificile, precum deplasarea în pantă, pe un drum acoperit cu zăpadă, șoferul poate selecta modul 4WD – motorul electric pune în mișcare roțile din spate, iar motorul cu combustie internă pe cele din față

Date tehnice:

Dimensiuni: lungime: 4.93 m/ lățime: 1.94 m/ înălțime: 1.27 m

Ampatament: 3 m

Masă totală încărcată – 1.500 kg

Tren de rulare plug-in hybrid

Motor pe benzină 1.6 THP care dezvoltă 225 CP (165 kW) / cuplu motor de 275 Nm

Motor electric pe puntea spate: putere de 70 CP / cuplu motor de 200 Nm

Modul ZEV: autonomie de 50 km

Performanțe și consum

0 la 1.000 m: 25,3 secunde

0 la 100 km/h: 5,4 secunde

Viteza maximă: 244 km/h

Consum: 1.7 l/100 km în ciclu combinat MVEG

Emisii de CO2: 39 g/km

Aerodinamică – CdA: 0.61 m²

Anvelope MICHELIN 245/35 ZR21

Lasă un comentariu

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>