autoindustry.ro Web analytics

Publicat la: sâm, apr. 14th, 2012

Personalizare în stilul MINI

Două ediții speciale MINI sunt disponibile și în România. Este vorba despre MINI Rauno Aaltonen Special Edition și MINI Countryman Dark Edition.

MINI Rauno Aaltonen Special Edition

Acest model este o invitaţie la rememorarea istoriei MINI şi a debutat cu o campanie unică pe pagina de Facebook MINI România care a vorbit de cele cinci decenii de existenţă MINI. În prim-plan este pilotul legendar Rauno Aaltonen care îşi împrumută şi numele acestei ediţii speciale produsă în serie limitată. Aaltonen, supranumit şi „The Rally Professor”, este creditat că a pus bazele stilului de condus modern în raliuri. El este eroul ultimei victorii Mini (cea de-a treia) în raliul de la Monte Carlo, într-o perioadă în care mica maşină obţinea victorie după victorie în multe raliuri celebre precum RAC Rally (Raliul Marii Britanii) sau Raliul celor 1000 de Lacuri. Remarcabil este că cea care a deschis seria de trofee importante pentru Mini a fost nimeni alta decât Pat Moss, sora celebrului pilot britanic Stirling Moss, în Raliul Lalelelor în 1962. Ea a fost urmată de alte nume celebre precum Paddy Hopkirk sau Timo Mäkinen. Mini a fost de asemenea maşina pe care mulţi piloţi şi-au început cariera, printre aceştia se numără şi mulţi câştigători de titluri în Formula 1, aşa cum este Niki Lauda, Graham Hill, Jackie Stewart, John Surtees, Jochen Rindt sau James Hunt, precum şi poate cel mai cunoscut co-pilot din lumea raliurilor, Jean Todt.

MINI Rauno Aaltonen Special Edition împrumută schema coloristică a Mini-ului cu numărul 177 care obţinea victoria din 1967 la Monte Carlo: roşu cu acoperiş alb. Noul model se remarcă printr-o serie de elemente de design distinctive, aşa cum este setul de linii albe pe lateralele caroseriei sau inscripţionarea „Special Edition” în zona semnalizatoarelor laterale. La interior se remarcă volanul acoperit cu piele roşie în partea de jos şi inscripţia pe panoul central de instrumente „Center Speedo” care poartă semnătura gravată a lui Rauno Aaltonen.

MINI Countryman Dark Edition

Un model vopsit în culoarea „Absolute Black Metallic”, cu acoperiş, jante şi oglinzi vopsite tot într-o nuanţă de negru. Disponibil doar pentru versiunile de motorizare Cooper S şi Cooper S All4, acest model include şi elemente de personalizare deosebit de sportive, în design John Cooper Works. De la setul de linii laterale albe, kit-ul de caroserie sport şi evacuarea neagră, până la elemente de interior precum volan şi levierul schimbătorului de viteze acoperite cu piele Alcantara Carbon.

Lasă un comentariu

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>