autoindustry.ro Web analytics

Publicat la: vin, apr. 13th, 2012

Dacia Duster își consolidează poziția de lider al pieței auto

APIA a făcut publice datele privind livrările anunțate de importatori și distribuitori în luna martie, rezultatul confirmând datele furnizate de MAI, cele care conțin statisticile înmatriculărilor. Astfel, piața autoturismelor a înregistrat o creștere de 28, piața totală de vehicule crescând cu peste 30. La nivelul întregului trimestru încă mai există o scădere, 6,2, comparativ cu trimestrul 1 al anului trecut, într-o piață totală de vehicule care a coborât în același interval cu 8,6.

Pe sectoare ale industriei auto, datele arată diferențiat. Producția a scăzut cu 23,2, la 26.368 vehicule, exporturile au crescut cu 3,9, dar autoturismele au avut un plus și mai mare, 5,8, iar importurile au urcat cu 33,4 (29,3 autoturismele).

Cele mai multe autoturisme au fost livrate în martie clienților de mărcile Dacia, Volkswagen și Skoda. Pe ansamblul primului trimestru, scăderea încă nu a fost recuperată de cele mai multe dintre branduri. În segementul pozitiv se situează Dacia cu o valoare egală cu cea din 2011, și Ford, Hyundai, Audi și BMW, care au avut vânzări în creștere.

Dacia Duster își consolidează poziția de lider al pieței, după ce luna trecută s-a situat în premieră pe locul întâi. Acest lucru este posibil din cauza raportării diferențiat al versiunilor de caroserie Logan.

Lasă un comentariu

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>