marți, august 9, 2022
AcasăCredite/LeasingCe bănci dau credite auto cu dobănzi fixe

Ce bănci dau credite auto cu dobănzi fixe

Porsche Bank, BRD și ProCredit Bank acordă credite auto cu dobânzi fixe. Principalul avantaj al acestor finanțări este acela că debitorii sunt siguri că nu se va majora dobânda percepută la credit în timpul rambursării sumei împrumutate. În consecină, valoarea ratelor va rămâne cea convenită în scadențarul inițial. Chiar și așa, în cazul creditelor contractate în euro clienții băncilor își asumă riscul ca valoarea ratelor exprimată în lei să sară dacă moneda națională se depreciază.

Toate cele trei bănci oferă credite cu dobânzi fixe în lei, însă în cazul finanțărilor în euro oferta este mai restrânsă, acestea fiind acordate doar de Porsche Bank și de ProCredit Bank. Cele mai mici dobânzi fixe sunt percepute de Porsche Bank, instituția bancară specializată pe segmentul finanțărilor auto.

Dobânzi fixe, mai mari decât cele variabile

Dobânzile fixe sunt mai ridicate decât cele variabile percepute de aceleași bănci. Astfel, în cazul creditelor în lei Porsche Bank percepe o dobândă fixă de 8,90, cu 0,41 puncte procentuale mai mare decât cea variabilă. La ProCredit Bank diferența este mult mai mare, de aproape trei puncte procentuale. Acest finanțator acordă credite auto cu dobânzi fixe de 16,50, în timp ce dobânzile variabile sunt de doar 13,60. În schimb, BRD acordă finanțări auto în lei doar cu dobânzi fixe.

În cazul creditelor în moneda europeană, diferențele dintre cele două tipuri de dobânzi sunt mai reduse. La Porsche Bank dobânda fixă este cu 0,40 puncte procentuale mai mare decât cea variabilă, adică de 7,49, iar la Procredit Bank dobânda fixă este de 10,50, cu doar 0,36 puncte peste nivelul celei variabile.

Astfel, debitorii care nu vor să-și facă griji în privința evoluției dobânzii până în momentul în care termină de rambursat creditul acceptă din start să suporte costuri mai ridicate.

Ofertele băncilor

Credite în lei

Banca

Dobânda fixă ()

Dobânda variabilă ()

Porsche Bank

8,90

8,49

BRD

7,00

n.a.

ProCredit Bank

16,50

13,60

Credite în euro

Banca

Dobânda fixă ()

Dobânda variabilă ()

Porsche Bank

7,49

7,09

ProCredit Bank

10,50

10,14

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai recente articole

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock