miercuri, iunie 29, 2022
AcasăIndustrieCarlos Tavares pleacă de la Renault, pentru că a declarat că i-ar...

Carlos Tavares pleacă de la Renault, pentru că a declarat că i-ar plăcea să conducă GM

Numărul doi în cadrul Renault Group, Carlos Tavares, cel care a fost mâna dreaptă a lui Carlos Ghosn timp de doi ani, a fost nevoit să plece în urma unei declarații surprinzătoare, prin care spunea că i-ar plăcea să conducă GM sau Ford. Renault a emis un comunicat în care precizează că Tavares va “da curs unor proiecte personale”.

Carlos Tavares a fost Chief Operating Officer sau mai exact persoana care a condus grupul Renault din teren, din punct de vedere operațional, timp de doi ani. Tavares a fost numit în această poziție după ce COO-ul anterior, Patrick Pelata, a fost obligat să plece în urma unui scandal de spionaj. Acum, Carlos Tavares părăsește postul în urma unui alt scandal, ce-i drept unul care are la mijloc o simplă declarație. Carlos Tavares a acordat un interviu jurnaliștilor de la Bloomberg, iar la întrebarea referitoare la viitor, acesta a spus că, având în vedere că Carlso Ghosn va conduce Renault în “viitorul previzibil”, el ar putea să conducă în schimb GM sau Ford. “De ce nu GM? Aș fi onorat să conduc o companie ca GM.”

Potrivit analizelor de piață, Renault a cunoscut o perioadă favorabilă în ultimii doi ani, perioadă în care Tavares s-a ocupat direct de activitatea grupului. Printre altele, este autorul planului de renaștere a brandului premium Alpine.

Carlos Ghosn va prelua și atribuțiile lui Tavares pe perioada cât va căuta un înlocuitor.

Carlos Tavares a ocupat poziția de CEO al Nissan America înainte de a fi promovat ca COO al Renault Group.

 

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai recente articole

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Detector AdBlock

Salut! Am detectat folosirea unei extensii de tip AdBlock. Site-ul autoindustry.ro se finanțează și din reclamele afișate. Pentru a-ți putea oferi în continuare conținut de calitate, te rugăm să dezactivezi AdBlock-ul și să reîmprospătezi pagina. Mulțumim că ești alături de noi!