autoindustry.ro Web analytics

Publicat la: vin, apr. 27th, 2012

Bugatti 16C Galibier Concept Car

Acum doi ani constructorul francez prezentat conceptul unui super-sedan. Lumea s-a extaziat, dar apoi au apărut zvonuri că nu va exista o versiune de serie. Ei bine se pare că Bugatti va produce 16C Galibier, dacă acesta va fi numele versiunii de serie. Concept car-ul a fost prezentat de Bugatti în 201o la salonul de la Geneva. Caroseria este o interpretare a stilului ”torpedo”. Este o interpretare modernă a lui Bugatti Type 35.

Sunt detalii de design care fascinează, spre exemplu capota, de fapt vorbim despre două secțiuni cu prindere centrală… în spiritul modelelor de epocă. Galibier este echipat cu un propulsor de 8 litri supralimentat cu 16 cilindri . Particularitatea acestuia este că poate funcționa și cu etanol. Evident vorbim despre tracțiune integrală, sistem de frânare cu discuri ceramice și o suspensie complet redesenată, asta dacă e să ne raportăm la Veyron.

Lasă un comentariu

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>