autoindustry.ro Web analytics

Publicat la: vin, apr. 27th, 2012

Magic Sky Control pentru geamurile laterale

Mercedes-Benz a lansat în premieră pe SLK plafonul de sticlă Magic Sky Control. Acum este opțional și pentru plafonul de la SL. Dar în viitor ar putea fi opțional și pentru geamurile laterale. Sistemul Magic Sky Control este format din plafonul de sticlă al hard top-ului care își poate schimba opacitatea automat sau la comandă. Sticla are în componența sa cristale care își pot schimba orientarea prin aplicarea unei tensiuni electrice. Astfel acoperișul de sticlă poate fi transparent sau oferi diferite grade de opacitate, până la 100.

Sistemul oferit de Mercedes-Benz pentru SLK și noul SL nu este o premieră, el a fost prima dată oferit de Ferrari pe modelul 575 Superamerica. Anul acesta la salonul de la Beijing constructorul german a prezentat conceptul Viano Vision Diamond care era echipat cu acest sistem dar pentru luneta spate. Pentru început Mercedes-Benz ar putea oferi această opțiune pentru limuzinele de lux și versiunile cu ampatament mărit pentru a oferi intimitate persoanelor aflate pe locuri spate. Noua generație S Class ar putea fi primul model care să ofere această opțiune pentru geamurile laterale. Și uite așa dispare conceptul de geamuri fumurii sau folie.

Lasă un comentariu

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>