autoindustry.ro Web analytics

Publicat la: mar, mart. 20th, 2012

Bosch vinde o parte din divizia de sisteme de frănare

Grupul Bosch plănuieşte să vândă o parte din divizia globală de componente pentru sistemele de frânare de prim montaj unei companii nou-înfiinţate, afiliate KPS Capital Partners, unul dintre cele mai mari fonduri de capital privat la nivel mondial, cu sediul în New York. Contractele corespunzătoare acestei achiziţii au fost semnate la începutul acestui an. Tranzacţia trebuie să fie aprobată de autorităţile antitrust.

Vânzarea programată include divizia de echipamente originale (de prim montaj), cu produse precum etriere de frână, frâne cu discuri, frâne cu tambur şi frâne de parcare, cu o cifră de afaceri de 850 de milioane de euro în 2010. Aproximativ 5.200 de angajaţi îşi desfăşoară activitatea în acest sector. Această schimbare nu aduce modificări activităţilor companiei Bosch pe piaţa de aftermarket a sistemelor de frânare.

”Am ales să vindem o parte din divizia noastră de componente pentru sistemele de frânare de prim montaj unuia dintre cele mai mari fonduri de capital privat la nivel mondial, cu o experienţă vastă în sectorul industrial”, a declarat Bernd Bohr, membru al Consiliului de Administraţie şi preşedinte al Automotive Group din cadrul Bosch. Această vânzare încheie procesul de reorganizare a operaţiunilor cu sisteme de frânare pentru prim montaj ale acestui furnizor global de tehnologii şi servicii. Bosch şi-a anunţat intenţia de reorganizare a acestor operaţiuni încă din primăvara anului 2009. A urmat apoi vânzarea diviziei de componente de bază pentru sistemele de frânare a grupului Bosch din America de Nord către producătorul japonez de sisteme de frânare, Akebono Brake Industry, cu sediul în Tokio. Restul diviziei globale de componente de bază pentru sistemele de frânare de prim montaj va fi transferat în primăvara anului 2012 către fondul KPS Capital Partners şi afiliaţii acestuia. Este vorba despre 20 de sedii din Europa, Asia Pacifică şi America de Sud, dintre care 15 sunt fabrici.

Pe viitor, operaţiunile cu sisteme de frânare desfăşurate de Bosch se vor concentra pe producţia de amplificatoare ale forţei de frânare şi de sisteme de control al frânelor. Compania va menţine şi va extinde sistematic segmentul Aftermarket (piese de schimb), inclusiv producţia de discuri şi plăcuţe de frână.

Grupul Bosch este un lider global în furnizarea de tehnologii şi servicii. Conform rezultatelor preliminare, în anul fiscal 2011, peste 300.000 de angajaţi au generat vânzări de 51,4 miliarde de euro, în domeniile construcţiei de autovehicule, tehnologiei industriale, bunurilor de larg consum şi echipamentelor pentru construcţii. Grupul Bosch cuprinde Robert Bosch GmbH şi cele peste 350 de filiale şi companii regionale din peste 60 de ţări. Prin includerea partenerilor comerciali şi de service, Bosch este reprezentat în aproximativ 150 de ţări. Această reţea internaţională de dezvoltare, producţie şi vânzare reprezintă fundaţia creşterii continue a concernului german. Bosch a cheltuit în 2011 peste 4 miliarde de euro pentru cercetare şi dezvoltare şi a înregistrat peste 4.100 de patente pe plan internaţional. Prin toate produsele şi serviciile sale, Bosch sporeşte calitatea vieţii, oferind soluţii care sunt atât inovatoare, cât şi utile.

Lasă un comentariu

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>