luni, iunie 24, 2024
AcasăMașini noiBEIJING 2014: Audi TT Offroad concept, crossover coupe cu iz de BMW...

BEIJING 2014: Audi TT Offroad concept, crossover coupe cu iz de BMW X4

Audi TT Offroad concept extinde gama sportivă TT cu un crossover menit să împletească dinamica coupe-ului din care este derivat cu polivalența unui SUV, rețetă patentată cu succes de rivalii direcți, BMW X4 și Porsche Macan.

Cu o lungime de 4,39 m, o lățime de 1,85 m și o înălțime de 1,53 metri, Audi TT Offroad poate fi caracterizat drept un TT supraînălțat, cu două portiere în plus, partea frontală și cea posterioară fiind preluate ad-literam de la coupe. Nu lipsesc, astfel, noua grilă Single-Frame în șase colțuri, blocurile optice trapezoidale cu grafică full-LED complexă și capota proeminentă, puternic rotunjită.

La interior, TT Offroad promite spațiu pentru patru pasageri, invitați să își aleagă unul dintre cele patru scaune individuale tip scoică. Locurile posterioare se rabat complet pentru a extinde capacitatea de încărcare a portbagajului. Planșa de bord este și ea preluată în întregime de la noul TT, surpriză “trădată” de elemente precum gurile de ventilație cu comenzi pentru climatizare integrate, geamurile laterale fără rame sau Audi Virtual Cockpit, un ecran TFT cu diagonala de 12,3 inci ce reproduce ceasurile de bord și informațiile furnizate de sistemul de navigație.

Audi TT Offroad concept apelează la un sistem de propulsie hibrid. Piesa centrală este un turbo pe benzină 2.0 TFSI cu injecție directă. Creditat cu 292 CP și 380 NM, acesta este asistat de un agregat electric de 40 kW și 220 Nm, integrat în cutia de viteze e-S tronic. Un alt motor electric de 85 kW și 270 Nm angrenează exclusiv puntea din spate, astfel că, în tandem, cele trei motoare dezvoltă 408 CP/650 Nm și îi conferă noului Q4 tracțiunea integrală de care are nevoie pentru a poza într-un concurent real pentru Macan și X4. Performanțele sunt demne de pedigree-ul sportiv al conceptului: accelerația de la 0 la 100 km/oră durează 5.2 secunde, iar viteza maximă este limitată electronic la 250 km/oră.

Plasate înaintea punții posterioare, pentru o echilibrare cât mai bună a maselor (raport 54:46), bateriile litiu-ion cu opt celule sunt răcite cu apă și pot fi încărcate fără cablu, grație tehnologiei Audi Wireless Charging. Autonomia în modul de rulare 100% electric este de 50 km, iar cea totală, de 880 km, consumul mixt fiind estimat la 1,6 l/100 km.

Versiunea de serie este deja confirmată pentru producție, urmând să sosească pe piață în maximul doi ani.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai recente articole