joi, iulie 25, 2024
AcasăIndustrieBMW ia în considerare deschiderea primei sale fabrici de motoare din America...

BMW ia în considerare deschiderea primei sale fabrici de motoare din America de Nord

BMW analizează, pentru prima dată în istoria companiei, posibilitatea începerii producției de motoare pe teritoriul Americii de Nord. Bavarezii ar urma să ridice de la zero o uzină complet nouă, în acest sens, anunță surse apropiate situației.

Locația noii facilități de producție nu a fost încă aleasă, fiind luate în considerare atât posibile situri din Statele Unite, cât și din Mexic. O decizie finală privind noul proiect ar putea fi luată în 2014.

BMW s-a ferit de-a lungul anilor să își producă motoarele în afara granițelor țării natale, Germania. Prima concesie a fost făcută recent, odată cu inaugurarea unei linii de asamblare pentru motoare cu patru cilindri, la Shenyang, în China, propulsoare destinate exclusiv modelelor comercializate în patria Marelui Zid.

Singura uzină operată în prezent de BMW pe teritoriul Statelor Unite este cea de la Spartanburg, Carolina de Nord, deschisă în 1994. Aici este produsă întreaga gamă de SAV-uri a companiei germane, fiind responsabilă pentru unul dintre cele mai mari volume de export din domeniu de pe teritoriul american. Rivalii de la Mercedes produc și ei SUV-urile ML și GL la Tuscaloosa, în Alabama, și plănuiesc deja inaugurarea unei noi fabrici în Mexic.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai recente articole