luni, mai 27, 2024
AcasăSaloane autoBMW expune în premieră Serie 6 Gran Coupe

BMW expune în premieră Serie 6 Gran Coupe

BMW a finalizat lista noutăților ce vor fi prezentate la Geneva, cap de afiș fiind noul Serie 6 Gran Coupe. Acesta extinde lista caroseriilor 4 door Coupe, o listă pe care se regăsesc mai multe modele Mercedes-Benz, Audi și BMW, dar și alți producători, precum Porsche, cu Panamera, și chiar Volkswagen, cu Passat CC. BMW prezintă noul Serie 6 Gran Coupe ca fiind primul coupe în 4 uși al mărcii, deși Serie 5 GT a fost încadrat, de asemenea, în această categorie de presa auto. Din punct de vedere constructiv, Serie 6 Gran Coupe nu este altceva decât o extindere a caroseriei celebrului coupe, acesta căpătând încă două uși. Bancheta din spate este acum rabatabilă, iar câștigul este la capitolul bagaje, deoarece capacitatea de încărcare se extinde de la 460 litri la 1265 litri. Din lista de motoare fac parte 640i, de 320 CP, 640d, de 313 CP, ambele în 6 cilindri, plus un V8 de pe 650i, 450 CP, acesta fiind disponibil și în versiune xDrive.

Următoarea premieră va fi M6 Coupe, cea mai spectaculoasă versiune a Coupe-ului Seriei 6, “înaltă performanță în stare pură”, așa cum a fost descrisă oficial. Motorul V8 cu M TwinPower Turbo Technology, produce 560 CP, alături de cutia M Drivelogic cu dublu ambreiaj, Active M Differential, plus suspensii și șasiul modificat, reprezintă esența acestui model, cifrele care demonstrează nivelul de performanță fiind cele care indică accelerația: 4,2 secunde de la 0 la 100 km/h. BMW se laudă în același timp cu un consum de 9,9 litri/100 km, ceea ce nu e deloc de neglijat.

Seria M Performance este o nouă gamă de produse a BMW, prezentată în premieră mondială, sub forma a patru modele. Toate sunt caracterizate de un motor unic, disponibil la nivel global. Este vorba desrpe un diesel cu triplu turbocharger, dezvoltat special pentru această gamă, plus cutie de viteze sport, 8 trepte. Cele patru modele ce vor fi expuse la Geneva sunt M550d xDrive, M550d xDrive Touring, X5 M50d și X6 M50d, toate caracterizate și de setări speciale ale grupului motopropulsor, ale suspensiei și aerodinamicii, dar și cu elemente proprii de design, inclusiv la interior.

Dincolo de aceste noutăți, vizitatorii salonului de la Geneva vor mai avea ocazia să vadă noul X6, face-lift, care a suferit modificări minore, estetice, apoi cele două concepte, i3 și i8, vehicule ale viitorului care au debutat anul trecut la Frankfurt, și, nu în ultimul rând, noua generație Serie 3, care a intrat deja în rețeaua comercială în toată Europa, dar este prima dată expusă la un salon european. Alte produse BMW ce vor putea fi admirate sunt versiunile Efficient Dynamics ale modelelor 125i, 125d și 116d.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai recente articole