marți, iunie 25, 2024
AcasăMașini noiBEIJING 2014: Mercedes-Benz Concept Coupe SUV, rival pentru best-seller-ul X6

BEIJING 2014: Mercedes-Benz Concept Coupe SUV, rival pentru best-seller-ul X6

Mercedes-Benz Concept Coupe SUV anunță intrarea casei germane în hora crossoverelor sportive. Prototipul expus la Beijing se va metamorfoza peste mai puțin de un an în viitorul MLC, primul rival direct al best-seller-ului BMW X6.

Versiunea de serie a noului MLC, nume de cod C292, a fost deja confirmată pentru 2015. Producția va demara în prima parte a anului viitor, în uzina nord-americană de la Tuscaloosa, Alabama, pe aceleași linii de asamblare cu actualul ML.

Relația de rudenie dintre Mercedes Concept Coupe SUV, respectiv noul MLC, și ML este identică cu cea dintre BMW X5 și X6, ambele modele fiind construite pornind de la acceași platformă și împărțind game de motorizări similare. Nu vor lipsi din ofertă clasicele motorizări V6 și V8, pe benzină și diesel, în timp ce modelul de top MLC65 AMG va apela la serviciile unui V12 bi-turbo. Mercedes promite și o variantă hibridă, super economică.

Din punct de vedere stilistic, însă, Mercedes Concept Coupe SUV adoptă o direcție mult mai radicală. Un melaj de coupe și SUV, MLC reinterpretează rețeta de succes X6 în cel mai pur stil Mercedes, apelând la elemente de design tipice casei din Stuttgart, folosite cu succes de noile A-Class, GLA sau chiar de nava-amiral S-Class.

Mercedes Concept Coupe SUV este, fără îndoială, unul dintre cei mai impozanți actori din segmentul SUV-urilor de clasă mare. Lung de aproape cinci metri, lat de 2.044 mm și înalt de 1.739 mm, conceptul reușește să eclipseze chiar și actualul X6 în materie de dimensiuni, un model deloc modest în această privință.

Pentru a propulsa conceptul prezentat la Beijing, inginerii Mercedes au optat pentru un V6 twin-turbo de 3.0 litri pe benzină, capabil să livreze nu mai puțin de 330 CP. Puterea este transmisă permanent ambelor punți, sistemul 4Matic fiind oferit standard, alături de sistemul Dynamic Select Control, care permite selectarea unuia dintre modurile de rulare Comfort, Slippery, Sport, Sport Plus și Individual.

Există și un detaliu care leagă noul Mercedes Concept Coupe SUV de România. Motorul este cuplat la noua cutie de viteze automată 9G-Tronic Plus, produsă în țara noastră, la Sebeș.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai recente articole