vineri, august 12, 2022
AcasăIndustrieTesla debutează pe piața din China, unde va inaugura și o uzină

Tesla debutează pe piața din China, unde va inaugura și o uzină

Tesla a livrat primele sale automobile pe piața din China, țară în care producătorul american de mașini electrice va inaugura în viitorul apropiat o nouă uzină. Astfel, americanii vor evita taxele vamale exorbitante și vor veni mai aproape de publicul chinez, însetat de tot ceea ce înseamnă premium și high-tech.

Model S, nava amiral a Tesla, are un preţ de circa 115.000 de dolari pe piaţa chineză. CEO-ul companiei americane, Elon Musk, a livrat personal autoturismul Model S către primul client din China.

La un moment dat, în următorii trei sau patru ani, vom aduce producţie locală în China. China este foarte importantă pentru viitorul Tesla “, a declarat Musk.

Vânzările de automobile electrice evoluează timid în China, însă producătorii văd un potenţial uriaş de creştere în cea de-a doua economie a lumii. China se confruntă, însă, cu probleme tot mai grave legate de poluare în aglomerările urbane, iar guvernul pregăteşte măsuri pentru a încuraja achiziţionarea de automobile electrice.

O altă problemă a maşinilor electrice, în China şi în alte zone ale lumii, este lipsa infrastructurii specifice – reţele de staţii de alimentare cu energie electrică. Potrivit presei chineze, Tesla s-a pregătit deja să acţioneze în acest sens, Musk angajându-se să lanseze până în 2015 o reţea naţională de servicii de încărcare a bateriilor.

Vom face o investiţie mare în China în infrastructură de reîncărcare“, a afirmat Musk la Beijing. Compania a construit deja o astfel de reţea în Statele Unite, acoperind principalele rute de călătorie între marile oraşe.

Pe lângă viitoarele facilităţi de producţie din China, Tesla a mai planificat construirea unei fabrici de baterii în Statele Unite care va avea, în 2020, o producţie mai ridicată faţă de volumul pieţei globale în 2013. Noua unitate va avea aproximativ 6.500 de angajaţi şi va presupune o investiţie de până la 5 miliarde de dolari.

RELATED ARTICLES

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai recente articole

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock