marți, februarie 27, 2024
AcasăMașini noiBEIJING 2014: Citroen DS 6WR aduce în gama DS primul SUV

BEIJING 2014: Citroen DS 6WR aduce în gama DS primul SUV

Gama premium DS a constructorului francez Citroen are, începând de astăzi, un nou membru. Noul sosit este DS 6WR, primul SUV din linia DS, un model dedicat cel puțin pentru moment exclusiv pieței din China.

Promovat ca un concurent direct pentru BMW X3 și Audi Q5, Citroen DS 6WR este versiunea de serie a conceptului Wild Rubis, expus anul trecut tot la Beijing. Platforma și motorizările sunt familiare, fiind vorba despre aceleași soluții tehnice folosite și de extravagantul DS5, cunoscut și publicului din România.

Interesant este că apetitul chinezilor pentru motoarele alimentate cu benzină a determinat Citroen să ofere o gamă lipsită de orice fel de declinare diesel, mutare atipică ce subliniază caracterul local al modelului. Astfel, clienții noului DS 6WR au la dispoziție un singur turbo e-THP de 1,6 litri și două trepte de putere, 160, respectiv 200 CP, ambele cuplate la o transmisie automată cu șase rapoarte.

O altă particularitate interesantă care ridică unele semne de întrebare cu privire la capacitatea reală a noului DS 6WR de a concura cu armada premium germană este lipsa unui sistem de tracțiune integrală. Citroen se mulțumește să apeleze la serviciile sistemului Grip Control, responsabil pentru optimizarea aderenței punții din față, în cazuri speciale.

Producția noului Citroen DS 6WR va fi asigurată exclusiv de uzina companiei din provincia chineză Shenzen, detaliu ce face teoria sosirii iminente a noului SUV pe piața din Europa tot mai puțin credibilă.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai recente articole