joi, februarie 22, 2024
AcasăMașini noiKia Sedona provoacă la duel monovolumele full-size de peste Ocean

Kia Sedona provoacă la duel monovolumele full-size de peste Ocean

Kia Sedona, monovolumul de clasă medie al casei coreene va fi prezentat mâine, la Salonul Auto de la New York. Modelul este cunoscut publicului european sub numele de Carnival.

Noua generație adoptă un design mult mai dinamic, cu accente de crossover, în ton cu limbajul stilistic recent al constructorului coreean. Surprind suprafața vitrată laterală neobișnuit de îngustă și partea frontală agresivă, dominată de grila Tiger Nose, într-o nouă interpretare, ceva mai generoasă dimensional.

Noua Kia Sedona va putea acomoda până la opt pasageri, pe trei rânduri de scaune. Sunt disponibile configurații cu șapte sau opt locuri, precum și opțiunea First Class pentru scaunele din rândul doi, care pot fi rotite pentru a crea atmosfera tipică unui lounge-amfiteatru. Ampatamentul este mai lung cu 1,6 inci, detaliu care se va răsfrânge în mod pozitiv asupra ofertei de spațiu de la nivelul genunchilor. O altă premieră pentru Sedona este tapițeria YES Essentials, rezistentă la murdărire și microbi, fără efect anti-static.

În materie de motorizări, noua Kia Sedona va fi oferită în compania aceleiași game restrânse, compusă dintr-un V6 de 3,3 litri cu injecție directă, capabil să livreze 276 CP și 336 Nm. Piața din Europa va primi, cel mai probabil, și o variantă diesel de 2,2 litri și aproximativ 200 CP.

Kia nu a confirmat încă data lansării pe piața din Europa, declinul monovolumelor de clasă mare putând determina retragerea definitivă a constructorului coreean din segment, pe Bătrânul Continent.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai recente articole