sâmbătă, aprilie 20, 2024
AcasăTOP NEWSAutostrada Comarnic-Brașov ar putea fi gata în 2017. Șoferii vor plăti o...

Autostrada Comarnic-Brașov ar putea fi gata în 2017. Șoferii vor plăti o taxă de tranzit

Autostrada Comarnic-Brașov va fi gata în 2017, promite premierul Victor Ponta. Lucrările vor demara în aprilie, iar șoferii care vor tranzita noul tronson vor fi obligați să achite o taxă în valoare de 7 lei cu TVA.

Noua autostradă Comarnic-Brașov va avea aproximativ 60 kilometri – 53,215 kilometri de mare viteză, plus alți 7 kilometri de drumuri de legătură. Din proiect mai fac parte 3 tuneluri, 19 viaducte, 15 poduri și 3 noduri de acces, situate în zona localităților Sinaia-Buăteni, Predeal și Râșnov.

Licitația pentru construcția autostrăzii Comarnic-Brașov a fost câștigată la mijlocul anului trecut de asocierea Vinci (Franța) – Strabag (Austria) – Aktor (Grecia). Potrivit memorandumului de înțelegere încheiat între cele trei firme și Guvern, fiecare kilometru de autostradă va costa aproximativ 28 milioane de euro.

Astfel, suma totală pe care Statul o va plăti pentru autostrada Comarnic-Brașov va depăși pragul de 1,8 miliarde de euro, deși estimările inițiale anunțau costuri totale de aproximativ 1,1-1,2 miliarde euro, sume fără TVA. Întreținerea autostrăzii va mai scoate din buzunarele Guvernului alte aproximativ 973 milioane de euro, timp de 26 ani, sau 52.000 lunar pe kilometru.

Autostrada Comarnic-Brașov va fi concesionată pentru o perioadă de 26 ani, începând de la data finalizării sale. Statul va demara rambursarea costurilor de construcție către asocierea Vinci-Strabag-Aktor în momentul dechiderii propriu-zise a autostrăzii. Până atunci, Guvernul nu va plăti niciun cent firmelor implicate, decizie luată pentru a stimula respectarea termenelor de finalizare convenite.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai recente articole