luni, iunie 24, 2024
AcasăMașini noiAudi Q4 Concept, răspunsul dat de Audi noilor BMW X4 și Porsche...

Audi Q4 Concept, răspunsul dat de Audi noilor BMW X4 și Porsche Macan

Audi a dezvăluit primele schițe ale conceptului Q4, în avanpremiera debutului oficial de la Beijing (20-29 aprilie). Răspunsul Audi la noul val de crossovere sportive, Audi Q4 Concept anunță un rival direct pentru BMW X4 și Porsche Macan.

Cu o lungime de 4,4 m, Audi Q4 este mai apropiat de Q3 decât de Macan, dimensional. Detaliul care îl califică drept un model eminamente sportiv este designul cu tentă evidentă de coupe. În esență, Q4 poate fi caracterizat drept un TT supraînălțat, cu două portiere în plus, model de la care preia ad-literam partea frontală și cea posterioară. Nu lipsesc, astfel, noua grilă Single-Frame în șase colțuri, blocurile optice trapezoidale cu grafică full-LED complexă și capota proeminentă, puternic rotunjită.

La interior, Q4 promite spațiu pentru patru pasageri, invitați să își aleagă unul dintre cele patru scaune individuale tip scoică. Locurile posterioare pot fi rabate, pentru a extinde capacitatea de încărcare a portbagajului. Planșa de bord este și ea preluată în întregime de la noul TT, surpriză “trădată” de elemente precum gurile de ventilație cu comenzi pentru climatizare integrate, ceasurile de bord complet digitale sau geamurile laterale fără rame.

Audi Q4 Concept apelează la un sistem de propulsie hibrid, moștenit de la conceptul Shooting Brake, prezentat la Detroit. Acesta combină un turbo de 2 litri pe benzină, montat transversal, cu o pereche de motoare electrice, unul integrat în transmisia DSG cu dublu ambreiaj, iar celălalt pe puntea spate. În tandem, cele trei motoare dezvoltă peste 400 CP/650 Nm și îi conferă noului Q4 tracțiunea integrală de care are nevoie pentru a poza într-un concurent real pentru Macan.

Audi va dezvălui mai multe detalii tehnice și cifre oficiale în ajunul debutului oficial de la Beijing. Versiunea de serie este deja confirmată pentru producție, urmând să sosească pe piață în maximul doi ani.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai recente articole