joi, februarie 22, 2024
AcasăIndustrieToyota recheamă în service 6,58 milioane de mașini

Toyota recheamă în service 6,58 milioane de mașini

Toyota se confruntă cu o nouă acțiune gigant de rechemare în service. De data aceasta, sunt așteptate în service peste 6,58 milioane de mașini din întreaga lume pentru posibile probleme la airbaguri, scaune şi sistemul de direcţie.

Operațiunea de recall gigant vizează 27 de modele, printre care și Yaris, Urban Cruiser, RAV4 sau Hilux. Majoritatea exemplarelor rechemate (3,5 milioane) vor pleca acasă cu un nou cablu de activare a airbag-ului lateral pentru șofer. Montat incorect, acesta putea întrerupe alimentarea electrică a airbag-ului și, implicit, funcționarea acestuia.

Un defect mai grav este cel raportat în cazul a aproximativ 760.000 de masini. Suportul slab al coloanei de direcție poate ceda, antrenând pierderea controlului asupra volanului.

Alte 2,3 milioane de modele se confruntă cu mișcări necontrolate ale scaunelor din față, defect produs de capricii ale sistemului de culisare și reglaj al acestora.

Rechemarea acoperă modelele subcompact Yaris şi SUV-uri Urban Cruiser asamblate în perioada ianuarie 2005 şi august 2010, precum şi SUV-urile RAV4 şi camionetele Hilux fabricate între iunie 2004 şi decembrie 2010, a anunţat Toyota.

Aproximativ 770.000 dintre vehiculele afectate au fost vândute pe piața din Europa.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai recente articole