marți, august 9, 2022
AcasăIndustrieAudi, BMW și Mercedes anunță cea mai bună lună mai din istorie

Audi, BMW și Mercedes anunță cea mai bună lună mai din istorie

Creșterile celor 3 mărci premium germane, Audi, BMW și Mercedes-Benz, continuă cu cifre record, toate trei anunțând cele mai bune rezultate obținute vreodată în luna mai și pe intervalul ianuarie – mai. Cea mai mare creștere pe cele 5 luni a fost anunțată de Audi, cu 12,1, urmată de BMW, cu 9,3, și Mercedes-Benz, cu 8,4. Volumele vândute depășesc pentru prima dată 600.000 de autoturisme pentru Audi (600.200 unități) și BMW (607.207 unități), în timp ce Mercedes-Benz depășește pentru prima dată pragul de 500.000 de autoturisme (531.382 unități). BMW rămâne liderul pieței globale de mașini premium.

Și grupurile din care fac parte cele 3 mărci au anunțat creșteri masive. Volkswagen Group a înregistrat un volum de 3,65 milioane de vehicule vândute, mai multe cu 8,4 față de anul trecut, respectiv 763.800 vehicule vândute doar în mai. Singura piață cu scădere a grupului a fost Europa de Vest (fără Germania, unde vânzările au crescut), iar singura marcă cu rezultate în scădere a fost Seat.

Grupul MBW a avut un total de 728.029 vehicule vândute sub mărcile grupului (BMW, MINI și Rolls Royce), o valoare mai mare cu 9,1 decât cea de anul trecut, 156.957 de vehicule fiind vândute în luna mai.

Daimler a publicat pentru divizia Mercedes-Benz Cars, care cuprinde și mărcile smart și Maybach, un volum de 577.378 vehicule vândute, cu 8 mai multe față de anul trecut, din care 122.600 fiind vândute în luna mai. În vestul Europei (exclusiv Germania), Mercedes Benz a înregistrat un plus de 2,8, în ciuda scăderii generale a pieței auto din această regiune. Mercedes-Benz rămâne cea mai vândută marcă din SUA, rămânând lider și pee piața de origine, Germania, unde creșterea a fost de 6,5.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai recente articole

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock