duminică, iunie 23, 2024
AcasăIndustrieAngajații din VW Group vor primi măriri salariale de 4,3%

Angajații din VW Group vor primi măriri salariale de 4,3%

Sindicatele din VW Group și sindicatele au semnat un acor dîn urma căruia salariile vor crește cu 4,3% începând cu luna mai. Acordul vine ca urmare a grevelor din ultima lună organizate de IG Metall, federația sindicală din industria metalurigică germană.

Negocierile au fost conduse de liderul IG Metal din regiune, Thorsten Groeger, și de brand managerul Martin Rosik, din partea VW. Înaintea ultimei runde, VW venise cu o ofertă substanțial îmbunătățită, față de poziția anterioară care nu oferea nicio creștere. Astfel, compania a propus 3,5 procente creșterer, începând cu luna mai și alte 2 procente din mai 2019. Sindicatul solicitase 6% creștere, o îmbunătățire a pensiilor și o garanție pentru obținerea locurilor de formare.

Angajații sindicatelro VW lucerează în șase uzine din vestul Germaniei, Emden, Hanovra, Wolfsburg, Salzgitter, Brunswick și Kassel și divizia financiară VW.

Urmare a acordului inițial încheiat de IG Metall cu primele companii, în urma căruia au recomandat celorlalte sindicate și patronatelor să urmeze aceleași principii pentru ficare caz în parte, sindicatele din Volkswagen Group au demarat noi negocieri cu companiile și au ajuns astăzi la un acord, le cărui detalii urmează să fie anunțate în cadrul unei conferințțe de presă.

Acordul inițial, încheiat pe 6 februarie de IG Metall cu companii care însumau circa 500.000 de angajați, prevedea o creștere a salariilor de 4,3% de-a lungul următoarelor 27 de luni.

Solicitările sindicatelor au fost de 6 procente creștere, pentru toți cei 3,9 milioane de angajați din industria metalurgică, într-un moment în care rata șomajului a ajuns la cel mai scăzut nivel de la unificarea celor două Germanii, în 1990.

Refuzul patronatelor de a accepta revendicările a condus la o serie de greve spontane în industrie, inclusiv la constructorii de automobile, care au cumulat o scădere de circa 200 milioane de euro a veniturilor ca urmare a opririi activității.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai recente articole