joi, iulie 25, 2024
AcasăIndustrieAmericanii de la Chevrolet, dați în judecată de proprii dealeri din Franța

Americanii de la Chevrolet, dați în judecată de proprii dealeri din Franța

Chevrolet se confruntă cu o situație fără precedent. Proprii dealeri din Franța au decis să dea în judecată compania americană, solicitând acoperirea daunelor financiare pe care retragerea brandului din Europa le va aduce, începând din 2015.

Cei aproximativ 133 de dealeri Chevrolet de pe teritoriul Franței au respins, prin vocea uniunii CNPA care le reprezintă interesele, termenii propuși de Chevrolet pentru suspendarea contractelor de francizare actuale.

Concesionarii Chevrolet susțin că odată cu dispariția mărcii de pe Bătrânul Continent, vor intra în faliment, serviciile post-vânzare pe care le-ar putea oferi vechilor clienți fiind considerate insuficient de profitabile pentru a susține întreaga rețea de dealership-uri.

Mulți dintre distribuitorii Chevrolet din Franța și-au reconstruit de la zero showroom-urile, recent, pentru a respecta cele mai noi cerințe General Motors în materie de imagine de marcă și prezentare a produselor. Aceștia au investit sume uriașe, pe care acum le consideră irosite. Un dealership complet utilat presupune investiții estimate la circa 1,5 milioane de euro.

În decembrie, General Motors a anunțat retragerea mărcii Chevrolet de pe piața europeană, până la finele lui 2015. Lansată în 2005, divizia europeană Chevrolet nu s-a bucurat de succesul așteptat, americanii raportând în mod constant pierderi financiare. Vânzările brandului au scăzut cu 18% în 2013, la nivelul întregului continent fiind înmatriculate doar 138.545 mașini cu “papion auriu”. În Franța, Chevrolet a comercializat 21.518 unități, cu 13% mai puține decât în 2012, iar cota de piață a fost de 1,2%.

RELATED ARTICLES

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai recente articole