luni, mai 27, 2024
AcasăIndustrieBertone a intrat în insolvență. Celebra casă de design italiană caută un...

Bertone a intrat în insolvență. Celebra casă de design italiană caută un nou proprietar

Celebra casă de design Bertone a intrat oficial în insolvență. Viitorul italienilor rămâne incert, în condițiile în care compania trebuie să găsească un nou proprietar până la finele lunii aprilie.

Deși mai mulți investitori și-au exprimat interesul în preluarea pachetului majoritar de acțiuni, discuțiile nu s-au materializat într-un acord propriu-zis. Dacă termenul pentru găsirea unui cumpărător va fi depășit, compania va fi executată silit și vândută pe bucăți de justiția italiană.

Situația nu este deloc roz pentru cei 120 de angajați ai casei de design. În prezent, mai sunt asigurate doar serviciile de tip administrativ, restul departamentelor fiind închise pe termen nedeterminat, de la finele lunii ianuarie.

Oficialii Bertone admit că intrarea în insolvență și lanțul de probleme cu care se confruntă compania au pornit de la datoriile tot mai mari și costurile ridicate impuse de pretențiile salariale deloc modeste ale angajaților.

Primele zvonuri privind suspendarea tranzacționării acțiunilor Bertone au apărut în urmă cu câteva săptămâni, confirmarea oficială punând, astfel, capăt unui lung șir de speculații privind sănătatea financiară a casei de design, care și-a celebrat centenarul în 2012.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai recente articole