duminică, mai 19, 2024
AcasăIndustrieBMW și Daimler își unesc forțele în cel mai mare serviciu de...

BMW și Daimler își unesc forțele în cel mai mare serviciu de car sharing cu Car2Go și DriveNow. Cele două vor forma o companie care include și Clever Taxi

BMW Group și Daimler AG au decis să fuzioneze într-o singură companie serviciile de car sharing, ride-hailing, parking și altele similare, având în centru Car2Go și DriveNow. Pentru a finaliza tranzacția, atât BMW cât și Daimler au cumpărat acțiunile din cele două companii de la partenerii pe care îi aveau inițial.

Un gigantic joint-venture în zona de car-sharing a fost fondat de BMW și Mercedes-Benz (Daimler), prin alăturarea celor două servicii Car2Go și DriveNow, pe care cele două companii le dețin. Fiecare dintre acestea și-a răscumpărat pachetele de acțiuni pe care le dețineau de la Europecar și, respectiv, de la Sixt.

Potrivit anunțului oficial, fiecare parte va deține 50% din acțiuni, iar obiectul de activitate va fi orientat către CarSharing, Ride-Hailing, Parking, Charging și Multimodality.

DriveNow, de la BMW, are activități în 13 orașe, cu 1 milion de clienți, deserviți de peste 6.000 de mașini BMW și MINI. Car2Go, de la Daimler, are circa 3 milioane de clienți, cu activități în orașe de pe trei continente. Împreună vor opera 20.000 de vehicule, în 31 de orașe ale lumii, cu peste 4 milioane de clienți. Celelalte servicii vor include mytaxi, Cahuffeur Prive, Clever Taxi și Beat. Clever Taxi este un serviciu derulat în România, cumpărat de Daimler anul trecut, cu circa 10 milioane de euro.

Cele două servicii de mobilitate, moovel și ReachNow vor asigura conectivitatea între diferite tipuri de mobilitate inteligentă, inclusiv prin rezervare și plată.

Serviciile de  Ride-Hailing oferite de mytaxi, Chauffeur Privé, Clever Taxi și Beat vor acoperi circa 13 milioane de clienți ai celor aproximativ 140.000 de șoferi de taxi care utilizează aplicațiile acestor companii.

ParkNow și Parkmobile Group/Parkmobile LLC vor oferi servicii de parcare cu sisteme de plată moderne, inclusiv aplicații de găsire și rezervare a locurilor de parcare, în garaje.

Pentru serviciile de Charging (încărcare vehicule electrice), se va crea cea mai mare rețea de stații de încărcare, circa 143.000.

Ambele companii anunță că formarea noii entități va aduce unele creșteri ale veniturilor financiare pentru 2018.

Noua companie va aștepta aprobările autorităților care supraveghează concurența. Cele două părți anunță clienții că, într-o primă fază a existenței companiei, nimic nu se va schimba în calitatea serviciilor oferite.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai recente articole