autoindustry.ro Web analytics

Publicat la: sâm, mai 5th, 2012

Yeni Linea – Fiat a revitalizat sedan-ul de clasă B

După aproape cinci ani de “muncă”, mai ales pe pieţe emergente precum Turcia, România, Rusia, India sau Brazilia, Fiat a decis că Linea are nevoie de un nou look.

Fiat a creat Linea, în 2007, pe platforma lui Grande Punto, pentru a răspunde cererii de “maşini cu portbagaj”, din aceste zone ale lumii şi nu numai, aşa cum au făcut-o şi alţi constructori, precum Renault (Megane I sedan, Symbol) sau Toyota (Corolla). Coincidenţa sau nu, şi ţara de origine a acestor modele a fost şi este aceeaşi: Turcia.

Anii au trecut însă, iar Linea avea nevoie de un nou look, pentru a reuşi să trezească în continuare interesul. Zis şi făcut! În primul rând, constructorul italian i-a schimbat numele în Yeni (de la nou) Linea. Dar, cel puţin în Turcia, se va vinde şi “vechiul” model, sub denumirea Classic Linea. Apoi, specialiştii s-au apucat de câteva mici retuşuri la nivelul caroseriei. Dacă, în faţă, radiatorul are o nouă grilă, cu margini rotinjite şi cromate, iar paraşocul a fost reconturat, în spate vorbim despre mutarea numărului de înmatriculare pe capota portbagajului şi redesenarea completă a paraşocului.

De asemenea, şi interiorul lui Yeni Linea este diferit. Planşa de bord are un look mai sportiv, iar consola centrală a fost redesenată, sistemul audio şi cel de aer condţionat primind interfeţe noi.

În Turcia, Yeni Linea va fi oferit, pentru început, în trei variante de motorizare: un “benzinar” de 1.4 litri şi 77 CP, şi două diesel-uri (1.3 M-Jet / 95 CP şi 1.6 M-Jet / 105 CP).

Lasă un comentariu

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>