luni, iunie 24, 2024
AcasăMașini noiVolvo V60, avanpremieră Geneva: două motorizări hibrid și autonomie de nivel 2

Volvo V60, avanpremieră Geneva: două motorizări hibrid și autonomie de nivel 2

Volvo a publicat primele imagini și informații cu noul V60, a doua generație, care va avea premiera oficială la Geneva, în luna martie. Pentru prima dată, vor fi disponibile două versiuni hibrid, bazate pe motoare pe benzină.

Noul Volvo V60 este un veritabil vârf de lance pentru Volvo, în acest moment în care motoarele diesel, care reprezintă încă un procent însemnat din oferta mărcii suedeze, sunt pe cale de dispariție, iar compania a declarat că intenționează să ofere versiuni electrificate pe toate modelele sale.

Noul Volvo V60 va fi oferit cu un motor de 340 CP, bazat fiind pe propulsorul T6 Twin, dar și cu o combinație benzină electrică bazată pe motorul T8 Twin, de 390 CP. Cele două motoare sublinază perfect trecerea de la diesel la hibrid, fără renunțarea la trăsătura principală a mașinilor din clasele premium, repsectiv motoare puternice, nu doar economice.

Șeful Volvo, Hakan Samuelsson este de părere că cele două motorizări plug-in hybrid ale lui V60 vor acoperi aproximativ 25% din vânzările acestui model, similar cu celelalte modele hibrid din gamă.

Celelalte motoare vor fi T4 și T5, motoare pe benzină cu puteri începând de la 140 CP, și D3 și D4, dieseluri cunoscute deja din portofoliul mărcii.

Tehnologiile regăsite pe noul model vor fi preluate de la modelele mai mari, cu care împarte, de altfel și platoforma SPA, utilizată și pentru SUV-ul XC60. Frâna de urgență City Safety/Autobrake, sistemul de asistare Pilot Assist,Run-off Road Mitigation, Oncoming Lane Mitigation , dar și Cross Traffic Alert vor fi disponibile standard sau opțional pe noul model, care va avea un nivel 2 de autonomie.

Prețurile anunțate pentru Europa de Vest vor fi de aproximativ 40.000 de euro, mașina urmând a fi prezentată oficial la Geneva.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai recente articole