luni, mai 27, 2024
AcasăMașini noiViitorul SUV Porsche se va numi Macan

Viitorul SUV Porsche se va numi Macan

Porsche a dezvăluit doar numele modelului. Etimologia acestui nume derivă din cuvântul indonezian care definește tigrul. Oficialii Porsche susțin că Macan simbolizează suplețe, putere, fascinație și dinamică – caracteristici definitorii ale noului SUV compact. Macan devine al cincilea model al gamei Porsche și face parte din proiectul Strategy 2018, prin care constructorul german dorește să-și lărgească oferta de modele din portofoliu.

Germanii speră ca noul model să aibă cel puțin succesul lui Cayenne. Producția modelului va începe în 2013, la noua uzină Porsche din Leipzig. Porsche a investit în noua fabrică peste 500 de milioane de euro și va crea peste 1.000 de noi locuri de muncă. Porsche a mai dat publicității și o schiță a noului model, dar este mai mult o sugestie de design.

Porsche își alege cu mare atenție numele modelelor, fiecare nume reprezentând o descriere a modelului. Boxster a rezultat din combinarea cuvintelor boxer și roadster. Cayenne dorește a fi cuvântul care însumează precizie, acuitate, agerime, isteţime și claritate. Cayman este plin de viață și agil, mai mult decât evident, iar Panamera este mai mult decât un Gran Turismo, face trimitere și spre celebra cursă Carrera Panamericana.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai recente articole