autoindustry.ro Web analytics

Publicat la: mie, dec. 19th, 2012

UPDATE: Grevă spontană la Dacia pentru două zile de concediu fără plată

Mai multe secţii din cadrul Uzinei Dacia au intrat astăzi în grevă spontană, după ce conducerea a decis să acorde concediu fără plată în zilele de 3 şi 4 ianuarie.

UPDATE: Dacia a emis un comunicat de presă în care încearcă să lămurească problema opririi producţiei tmporare.

În declaraţia de presă, Dacia anunţă: ”Miercuri dimineaţa, salariaţi ai Uzinei Vehicule Dacia au protestat contra deciziei managementului de a poziţiona zile de concediu de odihnă, platit 100, pe 3 şi 4 ianuarie. Pentru a nu acumula stocuri la începutul anului, în zilele de 3 şi 4 ianuarie 2013 nu se vor fabrica vehicule, iar salariaţii din sectoarele aferente activităţii de fabricaţie vehicule vor rămâne la domiciliu. Pentru a proteja veniturile angajaţilor, resursele lor şi ale companiei, s-a decis ca salariaţii sa aibă posibilitatea de a alege între concediu de odihnă, plătit 100, si plata cu 85. Uzina Mecanică şi Direcţia Logistică au o activitate susţinută, dar persoanele din aceste sectoare care nu vor lucra în datele de 3 şi 4 ianuarie vor intra în acelaşi sistem ca şi la Uzina Vehicule.”

Mai multe secţii ale fabricii de automobile Dacia de la Mioveni au decis să declanşeze o grevă spontană, în dimineața de 19 decembrie. Muncitorii vor astfel să protesteze împotriva deciziei conducerii de a acorda două zile de concediu fără plată la începutul lunii ianuarie. Mai exact, în zilele de 3 şi 4 ianuarie, angajaţii uzinei ar urma să stea acasă, fiind plătiți cu 85 din salariul cuvenit pentru aceste zile.

Potrivit agenţiei Agerpres, liderii Sindicatului Automobile Dacia au anunţat că s-a întrerupt lucrul în cadrul a trei secţii din cadrul platformei. Este vorba despre secţiile de montaj, caroserie şi vopsitorie. Nicolae Pavelescu, liderul Sindicatului Automobile Dacia, a declarat în această dimineaţă că ”este vorba de trei sectii mari ale uzinei in care s-a oprit lucrul spontan. Oamenii au spus ca vor relua lucrul cand va fi respectat contractul colectiv de munca”.

Lasă un comentariu

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>