luni, iunie 24, 2024
AcasăLegislațieTrimiterea de SMS-uri la volan, pedepsită cu închisoarea în Irlanda

Trimiterea de SMS-uri la volan, pedepsită cu închisoarea în Irlanda

Irlanda anunță sancțiuni dure pentru șoferii care își riscă viața, punând utilizarea telefonului mobil pe primul plan. Trimiterea de SMS-uri la volan este considerată o abatere la fel de gravă precum conducerea sub influența băuturilor alcoolice și este pedepsită, ca atare, inclusiv cu închisoarea.

Proiectul, aprobat la 1 mai, prevede, de asemenea, amenzi de minimum 1.000 de euro, Irlanda numărându-se acum printre statele europene cu cea mai dură legislație în domeniu. Folosirea telefonului mobil la volan este considerată contravenție și în alte țări membre UE, însă, amenzile sunt mult mai mici.

Contravenienții vor fi amendați cu 1.000 de euro, dacă se află la prima abatere de acest gen. Recidiviștii riscă trei luni de închisoare și sunt obligați să achite o amendă de minimum 2.000 de euro.

În trecut, legislația irlandeză nu specifica penalități concrete pentru folosirea dispozitivelor mobile sau trimiterea de SMS-uri la volan, șoferii prinși pe picior greșit primind 2 puncte de penalizare și o amendă de 60 euro. Acumularea a 12 puncte, atrăgea suspendarea permisului de conducere pentru o perioadă de șase luni.

Legea este valabilă și în cazul dispozitivelor amplasate în suporturi dedicate, astfel că singura modalitate de a trimite un SMS la volan este prin activarea comenzilor vocale și folosirea unor aplicații speciale de dictare și transmitere automată a mesajelor.

RELATED ARTICLES

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai recente articole