autoindustry.ro Web analytics

Publicat la: joi, mai 15th, 2014

Trimiterea de SMS-uri la volan, pedepsită cu închisoarea în Irlanda

Irlanda anunță sancțiuni dure pentru șoferii care își riscă viața, punând utilizarea telefonului mobil pe primul plan. Trimiterea de SMS-uri la volan este considerată o abatere la fel de gravă precum conducerea sub influența băuturilor alcoolice și este pedepsită, ca atare, inclusiv cu închisoarea.

Proiectul, aprobat la 1 mai, prevede, de asemenea, amenzi de minimum 1.000 de euro, Irlanda numărându-se acum printre statele europene cu cea mai dură legislație în domeniu. Folosirea telefonului mobil la volan este considerată contravenție și în alte țări membre UE, însă, amenzile sunt mult mai mici.

Contravenienții vor fi amendați cu 1.000 de euro, dacă se află la prima abatere de acest gen. Recidiviștii riscă trei luni de închisoare și sunt obligați să achite o amendă de minimum 2.000 de euro.

În trecut, legislația irlandeză nu specifica penalități concrete pentru folosirea dispozitivelor mobile sau trimiterea de SMS-uri la volan, șoferii prinși pe picior greșit primind 2 puncte de penalizare și o amendă de 60 euro. Acumularea a 12 puncte, atrăgea suspendarea permisului de conducere pentru o perioadă de șase luni.

Legea este valabilă și în cazul dispozitivelor amplasate în suporturi dedicate, astfel că singura modalitate de a trimite un SMS la volan este prin activarea comenzilor vocale și folosirea unor aplicații speciale de dictare și transmitere automată a mesajelor.

Displaying 1 Comments
Have Your Say
  1. […] Irlanda anunta sanctiuni dure pentru soferii care isi risca viata, punand utilizarea telefonului mobil pe primul plan. Trimiterea de SMS-uri la volan este considerata o abatere la fel de grava precum conducerea sub influenta bauturilor alcoolice si este pedepsita, ca atare, inclusiv cu inchisoarea, potrivit autoindustry.ro. […]

Lasă un comentariu

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>