joi, iulie 25, 2024
AcasăMașini noiSupercarul Venevo, cel mai rapid și mai scump Lamborghini din istorie

Supercarul Venevo, cel mai rapid și mai scump Lamborghini din istorie

Lamborghini a sărbătorit la Geneva jubileul prin lansarea celui mai rapid și mai exclusivist model din istoria companiei. Doar trei exemplare vor fi produse, fiecare dintre ele fiind cotat la 3,6 milioane de euro.

Am putea spune că Lamborghini a șocat asistența cu cel mai scump și, probabil, cel mai controversat vas-amiral ieșit vreodată pe porțile fabricii de vise din Sant’Agata Bolognese.

Salonul elvețian a fost transformat în acest an în arena gladiatorilor furioși, trei supercaruri extreme disputându-și titlul de vedetă. Derivat direct din Aventador, Lamborghini Veneno, “venin” în limba spaniolă și în același timp numele unui alt taur celebru, aruncă în lupta cu noul McLaren P1 și LaFerrari un design radical, inspirat de conceptul Sesto Elemento.

Caroseria realizată din fibră de carbon arborează cu mândrie drapelul Italiei și surprinde prin liniile tăioase și apendicele aerodinamice, demne de un Batmobil. Eleronul masiv și farurile supradimensionate completează caracterul extrovertit al exteriorului. Poate că Veneno nu este cel mai arătos supercar de pe planetă, însă, cu siguranță este una cele mai intidimidante mașini intrate în producția de serie.

Performanțele nu puteau fi nici ele decât demne de cartea recordurilor. Marele V12 aspirat de 6,5 litri, folosit și de Aventador, a trecut printr-o cură de “îngrășare”, puterea maximă urcând până la 740 CP. Grație “inimii” sale generoase, Veneno devine cel mai rapid Lamborghini produs vreodată: viteză maximă de 354 km/h și accelerație de la 0 la 100 km/h în 2,9 secunde.

Doar trei exemplare vor fi produse, fiecare dintre ele fiind cotat la 3,6 milioane de euro.

CORESPONDENȚĂ DE LA GENEVA

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai recente articole