luni, mai 27, 2024
AcasăMașini noiNoul Logan MCV și Duster Adventure - premierele Dacia de la Geneva

Noul Logan MCV și Duster Adventure – premierele Dacia de la Geneva

Familia Dacia este, începând de astăzi, mai bogată cu un membru: Logan MCV. Dedicat familiilor numeroase, noul Logan MCV, cel de-al șaptelea model din gama constructorului de la Mioveni, este un break clasic, derivat direct din noul Logan sedan. 

Pentru început, Dacia nu a anunțat decât prețul de pornire pentru piața din Franța. Astfel, în Hexagon, noul model va avea un preț de bază de 8.990 de euro, similar cu cel al vechii generații MCV. Dacă luăm ca punct de referință diferențele de preț dintre actualul MCV și un Logan sedan entry-level, pe plan local, noul break ar putea costa aproximativ 8.200-8.300 de euro.

În România, Dacia va deschide listele de comenzi în luna iunie, prețurile pentru țara noastră urmând să fie anunțate mai aproape de data debutului comercial.

Spațiu generos pentru cinci pasageri

Noul Logan MCV oferă cinci locuri extrem de comode. Pasagerii din spate vor călători în condiții foarte bune de confort, locul la cap și picioare fiind mai mult decât generos.

Dacia Logan MCV se caracterizează prin dimensiuni generoase pentru clasa din care face parte, cu o lungime de 4,49 metri, lățime de 1,73 metri și înălțime de 1,51 metri. Ampatamentul este identic cu cel al sedanului, 2,63 metri.

Interiorul a fost gândit pentru a uşura viaţa la bord, noul Logan MCV fiind echipat cu o colecție de spaţii de depozitare, practice şi accesibile, ce însumează un volum de 16 litri. Printre acestea se numără spaţiile de pe portierele faţă şi spate, buzunarele din spătarele scaunelor sau spaţiul de depozitare din partea superioară a planşei de bord. În plus, ruloul portbagajului (disponibilă în funcţie de versiune) poate servi, la nevoie, drept suport suplimentar de depozitare.

Design echilibrat, portbagaj uriaș

La nivel estetic, Logan MCV se aliniază la noul limbaj de design sobru, cu influențe teutone, inaugurat de recent lansatele Logan și Sandero II, partea frontală dominată de linii extrem de curate fiind preluată integral și de noul model.

Volumul portbagajului este de 573 litri, iar în cazul în care scaunele sunt rabatate, acesta ajunge la 1518 litri. Plierea asimetrică, în format 60/40 a spătarului este standard încă de la modelul de bază.

Dotări de serie și opționale

În materie de siguranță șl confort, noua Dacia Logan MCV pune accent pe o echipare cât mai bogată. Printre echipamentele de serie se numără ESP, servodirecție, airbaguri frontale și laterale (pe piețe unde sunt disponibile motorizări Euro5). Contra cost, vor fi disponibile limitator/regulator de viteză, asistență la parcarea cu spatele și funcția Eco, ce modifică parametrii de funcționare a motorului pentru a reduce consumul de carburant cu aproximativ 10.

Motorizări economice, de cilindree redusă

Paleta de motorizări pusă la dispoziția primilor clienți este identică cu cea oferită de Logan. Fanii motorinei pot comanda celebrul diesel de 1,5 litri, într-una din cele două declinări oferite, 75 și 90 CP, alternativa pe benzină fiind reprezentată de două motorizări de cilindree redusă, clasicul motor aspirat de 1,2 litri și micul turbo de 0,9 litri și 90 CP, prezent și pe fratele de concern, Renault Clio. Dacia promite un consum mediu excelent de numai 3,8 l/100 km în cazul versiunilor dCi, în timp ce versiunea 0.9 TCe are nevoie de 5 litri de benzină pentru fiecare sută de kilometri parcursă.

Duster Adventure, un SUV cu personalitate

A doua vedetă de la standul Dacia este ediția specială Adventure a SUV-ului Duster. În raport cu versiunea de serie, Duster Adventure vine cu o serie de elemente originale precum rampă de proiectoare, scuturi de protecție față și spate, mască neagră pentru faruri, săgeți de culoare roșie care semnalizează inelele de remorcare și zonele de poziționare a cricului, apărătoare de noroi pe care este marcat Duster.

Ediția specială Duster Aventure este disponibilă în versiunile 4×2 şi 4×4. Modelul este echipat cu GPS Garmin semi-integrat în tabloul de bord, sistem de navigație ce oferă hărți pentu 45 de țări europene.

“Stripping-urile exterioare dau un plus de personalitate vehiculului şi amintesc de competițiile auto în cadrul cărora Duster s-a remarcat. Calandrul este de un negru strălucitor, la fel carcasele oglinzilor retrovizoare și jantele de oțel de 16 inch. Geamurile fumurii conferă sobrietate și protecție împotriva razelor U.V, orbirii, căldurii.”, se arată într-un comunicat de presă Dacia.

CORESPONDENȚĂ DE LA GENEVA

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai recente articole