autoindustry.ro Web analytics

Publicat la: mie, iul. 11th, 2012

Șoferii cu mașini înmatriculate în Bulgaria pot să-și facă RCA în România

Șoferii români care dețin autoturisme înmatriculate în Bulgaria au posibilitatea, de luna aceasta, să încheie polița RCA pentru aceste mașini în România, fără a mai fi nevoiți să se deplaseze în țara vecină pentru a-și îndeplini obligația de asigurare.

Compania de brokeraj în asigurări Asigest a semnat recent un acord cu brokerul bulgar I&G Insurance Brokers pentru vânzarea de polițe de asigurare RCA pentru autovehicule înmatriculate în Bulgaria. Asigurările pot fi cumpărate fie de la sediul central al Asigest din București sau de la colaboratorii companiei, fie online, prin site-ul asigur.com.

Atât brokerul bulgar, cât și companiile de asigurări din Bulgaria care subscriu aceste polițe RCA sunt autorizate pentru prestarea de servicii pe teritoriul României.

Potrivit estimărilor Poliției Rutiere, pe teritoriul României circulă în mod constant în prezent circa 45.000 de mașini înmatriculate în străinătate, din care aproximativ 19.000 sunt înmatriculate în Bulgaria.

Asigest a decis să intre pe această nișă dat fiind numărul mare de autoturisme înmatriculate la sud de Dunăre, precum și noua reglementare care permite mașinilor înmatriculate în alte țări să facă ITP-ul în România, cu valabilitate doar pe teritoriul statului român, a declarat, la RFI, Antonio Souvannasouck, managing partner Asigest Broker.

„Prin această activitate de nișă credem că vom reuși să îmbunătățim puțin situația actuală, mai ales că numărul accidentelor provocate de autovehiculele înmatriculate în Bulgaria este destul de mare. Astfel, inspecția tehnică periodică se realizează o dată la doi ani, în timp ce RCA-ul se achiziționează o dată pe an. Ca urmare, sunt convins că există mulți posesori de mașini înmatriculate în Bulgaria care nu mai fac un drum în Bulgaria ca să încheie polița RCA, existând astfel posibilitatea ca unele dintre aceste autovehicule să nu mai aibă o asigurare valabilă”, a spus Souvannasouck la emisiunea „Ora de risc” de la RFI.

Potrivit reprezentantului Asigest, tariful mediu anual RCA pentru autovehicule cu capacitate cilindrică de până la 2.000 cmc înmatriculate în Bulgaria ajunge la circa 100 de euro, fiind mai mare decât prețul pentru o mașină similară înmatriculată în România și asigurată RCA la un asigurator român.

Displaying 3 Comments
Have Your Say
 1. asigurariacum spune:

  Broker autorizat in emiterea politelor obligatorii RCA si CARTE VERDE pentru masinile inmatriculate in ROMANIA/BULGARIA livram asigurari in toata Romania, oferim transport gratuit. REDUCERE 50%.
  Birouri NON-STOP in Bucuresti!
  0733.701.701

 2. Itp bulgaria se face la an. Nu la 2 cum scrie in articol. Restul trageti singur concluzii

 3. Marco Falcone spune:

  se face si pe 2 ani ITP pe bulgaria:)) eu l-am facut ieri. 😉 60euro

Lasă un comentariu

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>