joi, iulie 25, 2024
AcasăMașini noiSkoda, aproape de lansarea primului SUV electric al mărcii, realizat pe platforma...

Skoda, aproape de lansarea primului SUV electric al mărcii, realizat pe platforma MEB

Skoda se pregătește de lansarea primului model complet electric dezvoltat de la zero pe platforma MEB a grupului VW, unul care va prelua elemente de la VW ID3, dar va avea caracteristicile cu care marca cehă ne-a obișnuit.

Skoda Enyaq este numele primului automobil electric al cehilor, anunțul fiind făcut cu câteva luni înainte de debutul acestui model. Este vorba despre un SUV de mici dimensiuni, care va prelua sistemul de propulsie de la viitorul VW ID.4 (ID Crozz), a cărui lansare tocmai a fost amânată. Mașina a fost dezvoltată pe platforma electrică a VW, MEB, și a fost anticipat de conceptul Vision iV (foto).

Numele Enyaq a fost ales pentru a purta inițiala E, preluată de la cuvântul „electric”, în timp ce restul denumirii continuă familia de denominări ale SUV-urilor Skoda (care încep cu litera K și se termină cu Q). Potrivit celor de la Skoda, sufixul Enya, un nume irlandez, înseamnă „originea vieții”.

Skoda intenționează să lanseze, în următorii doi ani, cel puțin 10 modele electrice, care vor purta și particula iV, care se dorește a deveni un sub-brand electric al mărcii. Până în 2025, Skoda spune că va avea 25% din vânzări reprezentate de mașini electrice și plug-in hibrid. Investițiile în noile modele, inclusiv în ecosistemele de interconectare, se vor ridica la două miliarde euro.

Noua Skoda Enyaq urmează să fie prezentată în cursul acestui an, în timp ce producția și primele livrări ar putea începe în 2021.

În prezent, Skoda oferă clienților săi modelul Citigo-e iV, un vehicul electric dezvoltat ca versiune a micului vehicul urban Citigo.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai recente articole