autoindustry.ro Web analytics

Publicat la: joi, nov. 21st, 2019

Sindicatele din PSA Group au aprobat fuziunea cu FCA

Sindicatele din PSA Group au aprobat fuziunea cu Fiat Chrysler, astfel că un posibil obstacol al tranzacției a fost îndepărtat. Cu toate acestea, sindicatele vor informații despre modul în care cele două companii își vor unifica activitățile.

Toți liderii de sindicate din cadrul PSA Group, ale mărcilor și fabicrilor din companie, au votat la ultima întâlnire pentru fuziunea cu FCA, după cum au anunțat reprezentanții acestor sindicate, potrivit Automotive News.

„Vom rămâne vigilenți la impactul social și vom aștepta o imagine mai clară și mai detaliată a implicațiilor planurilor, pentru uzine, volume și și cât de mult de lucru vor avea turnătoriile.”

Franck Don, lider al sindicatului CFTC

El a mai spus că proiectul, așa cum le-a fost prezentat, are sens, deoarece grupurile care vor fuziona sunt complementare, sunt într-o situație financiară bună și vor atinge o dimensiune critică vitală în industria auto. În același timp, vor putea să se susțină reciproc pentru a atinge limitele impuse de UE pentru emisii.

Susținerea sindicatelor este absolut necesară pentru o astfel de tranzacție, dat fiind faptul că viitoarea companie rezultată va avea peste 400.000 de angajați, în sute de uzine situate pe mapamond.

Singurele observații din partea sindicatelor au venit din Germania și din Marea Britanie, acolo unde există temeri privind închiderea unor fabrici și reducerea locurilor de muncă, în cadrul procesului de tăiere a costurilor.

Lasă un comentariu

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>