marți, februarie 20, 2024
AcasăMașini noiSeat Leon - informații și imagini oficiale (VIDEO)

Seat Leon – informații și imagini oficiale (VIDEO)

Seat a prezentat primele imagini și informații cu noul model compact Leon. Este un model construit pe o nouă platformă care propune o evoluție din punct de vedere al designului. Noua generație are o lungime de 4,26 metri, este cu aproximativ 5 cm mai scurtă decât vechiul model, în timp ce ampatamentul a crescut cu aproape 6 cm. Noua configurație a permis adoptarea unor console mai scurte, lucru ce a contribuit la o imagine generală a modelului mult mai sportivă și agresivă. Leon a abandonat liniile fluide în favoarea unui design angular. A treia generație Leon va fi prezentat în mod oficial la salonul de la Paris din toamnă, modelul fiind construit pe aceeași platformă cu Audi A3 și viitorul Golf VII. Noua platformă a permis împingera punții față spre înainte, astfel putem vorbi de o distribuție mai bună a maselor și o ținută de drum ameliorată. Noul Seat Leon este mai ușor cu 90 kg decât vechea generație.

Seat a prezentat imagini cu versiunea în cinci uși, iar primul lucru care poate fi remarcat este apariția mânerelor clasice pentru portierele din spate, adio imaginea de coupe a hatch-ului spaniol. Constructorul a prezentat imagini atât cu versiunea normală cât și cu modelul sport FR. Diferențele între cele două modele, din punct de vedere estetic, sunt minore. Versiunea FR are o priză de aer ceva mai generos dimensionată și logo-ul FR în grila frontală, spoilerul spate câștigă puțin în agresivitate prin contrastul dintre negru și roșu. Impresionează posibilitatea de a opta pentru faruri full LED, și poate fi remarcată noua ”semnătură” a modelului dată de forma luminilor de rulare pe timp de zi de tip LED.

Interiorul marchează și el o evoluție, poartă amprenta Seat dar este evidentă apartenența la grupul VAG. Se remarcă poziționarea superioară pe consola centrală a majorității comenzilor și gurile de ventilație mai mult decât generoase. Volumul portbagajului are 380 litri, cu 40 de litri mai mult decât vechea generație. Din punct de vedere al motorizărilor Seat va oferi propulsoare TDI și TSI de la 1.2 litri până la 2 litri. Consumul mediu al gamei Leon a scăzut cu 22 față de vechea generație.

Gama TDI include un propulsor diesel de 1.6 litri care dezvoltă 105 CP și 250 Nm. Consumul mediu pentru acest agregat este de 3,8 litri, cu emisii de 99 grame CO2. Propulsorul 2.0 TDI dezvoltă 150 CP și 320 Nm cu un consum de 4 litri. Gama diesel va fi completată de versiunea de 90 CP pentru propulsorul 1.6 și cu o versiune de 184 CP și 380 Nm pentru cel de 2 litri. Gama TSI debutează cu agregatul de 1.2 litri care dezvoltă 86 CP sau 105 CP. În ofertă mai exostă propulsorul 1.4 TSI de 122 CP și 1.8 TSI de 180 CP. În funcție de motorizare modelul va fi echipat standard cu o cutie manuală cu cinci sau șase rapoarte sau una DSG cu șase sau șapte trepte.

O altă premieră este apariția noului logo Seat. Leon este primul model care afișează versiunea restilizată a logo-ului Seat.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai recente articole