autoindustry.ro Web analytics

Publicat la: vin, iun. 29th, 2012

Record mondial stabilit de Audi R8 e-tron pe Nurburgring (VIDEO)

Audi pariază pe automobilul electric. Și pentru a confirma strategia de viitor a stabilit un nou record mondial – cel mai rapid tur pe circuitul de la Nurburgring cu un automobil electric produs în serie. Este vorba despre Audi R8 e-tron care a stabilit un timp de 8:09.099 minute pe turul de circuit în lungime de 20,8 km. La volanul supercar-ului electric s-a aflat pilotul Markus Winkelhock.

Modelul care a stabilit noul record este în configurația de serie care urmează a fi lansată de piață de Audi la finalul anului. R8 e-tron va fi prezentat în versiunea de serie la salonul de la Paris din toamnă. Modelul este propulsat de două motoare electrice, câte unul pe fiecare punte. Fiecare motor dezvoltă 310 CP și 820 Nm, permițând modelului să ajungă la 100 km/h în 4,6 secunde. Versiunea de serie va avea o viteză maximă limitată la 200 km/h, pentru stabilirea timpului pe Nurburgring a fost acceptată o creștere a limitei vitezei maxime la 250 km/h.

Cei de la Audi au făcut și o paralelă cu recordul stabilit de un model de serie cu propulsor termic. Cel mai bun timp pe circuitul german este de 7:11.57 minute și a fost stabilit de Gumpert Apollo Sport, un model echipat cu propulsor V8 Audi care dezvoltă 700 CP.

Audi R8 e-tron este echipat cu un set de baterii litiu-ion care înmagazinează 49 kWh, acumulatorii asigurând o autonomie de 215 km. Pachetul de accumulatori are forma literei ”T” și a fost amplasat în compartimentul dintre puntea spate și habitraclu. Modelul este echipat și cu un sistem de recuperare a energiei pe perioada de frânare dar și în momentele de rulare liberă. Inginerii de la Audi au reușit să mențină masa totală relativ scăzută, modelul are 1.780 kg. După stabilirea recordului, cei de la Audi l-au trimis pe Markus Winkelhock pe circuit la volanul unui model limitat la 200 km/h. Cu acesta pilotul a obținut un timp de 8:26:096, un timp care este mult sub cel stabilit de Peugeot cu EX1 Concept – 9:01 minute. Cel mai bun timp pe circuitul german la clasa vehicule electrice este semnat de prototipul unicat Radical TMG EV 001 dezvoltat de cei de la Toyota – 7 minute și 48 secunde.

Lasă un comentariu

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>