autoindustry.ro Web analytics

Publicat la: vin, iun. 29th, 2012

BMW X1 a ajuns la 300.000 unităţi vândute în numai doi ani şi jumătate

În numai doi ani şi jumătate au fost livrate 300.000 unităţi BMW X1 către clienţi. Al patrulea model al familiei, BMW X1, deschidea la lansarea din toamna anului 2009 un nou segment pentru piaţa premium. Cinci stele în clasamentul Euro NCAP au demonstrat siguranţa noului model. La sfârşitul lunii iunie 2012, BMW X1 a ajuns la 300.000 unităţi livrate către clienţi în numai doi ani şi jumătate de la debut.

Modelul a debutat și pe piaţa din Statele Unite şi a fost începută producţia în China (dedicată pieţii locale) la noua fabrică din Tiexi. În România, BMW X1 este unul dintre principalele motoare ale creşterii mărcii, cu 127 unităţi livrate către clienţi în primele 5 luni, echivalentul unui plus de 36,6. În total, de la lansare, în România au fost livrate 700 de unităţi. Din acest total, peste 80 sunt modele diesel de 4 cilindri cu tracţiune integrală. De altfel, pentru tracţiunea integrală au optat 92 dintre clienţi, în timp ce trei din patru au ales cutia automată şi unul din trei a ales pachetul de design BMW X Line. În topul celor mai populare culori au fost, în această ordine, Negru şi Negru Sapphire, Alb Alpine şi Maro Marrakesh, acestea trei totalizând aproape 70 din opţiunile clienţilor.

BMW X1 a primit un set de îmbunătăţiri importante, de la modificări de design, până la noi tehnologii şi motorizări. De la sfârşitul lunii iulie, noul model va fi disponibil cu 5 motorizări diesel şi 3 benzină, portofoliul acoperind puteri între 85 kW/116 CP şi 180 kW/245 CP. Din gamă face parte şi BMW X1 sDrive20d EfficientDynamics Edition care dezvoltă 120 kW/163 CP şi un consum mediu în testul de consum EU de numai 4,5 litri/ 100 km corespunzător unor emisii CO2 de 119 g/km, ceea mai mică valoare pentru un SUV premium.

Pachetul de tehnologii include de asemenea un spectru larg – de la motorizări cu tehnologie BMW TwinPower Turbo şi cutia automată cu 8 trepte (unică în segment), până la soluţii de comunicaţie fără egal care includ aplicaţii internet precum BMW Apps şi Aupeo!. Noul model va fi disponibil pe piaţa din România de la sfârşitul lunii viitoare cu un preţ începând de la 23 900 Euro fără TVA pentru BMW X1 sDrive18i .

Lasă un comentariu

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>