autoindustry.ro Web analytics

Publicat la: mar, apr. 30th, 2013

Record de producţie pentru Suzuki, în 2012

Constructorii premium nu sunt singurii jucători din industrie care se pot lăuda cu rezultate record, Suzuki, producătorul nipon recunoscut pentru gama de modele dedicate preponderent traficului urban, anunţând atingerea celui mai ridicat volum de producţie din istoria companiei.

În anul fiscal anterior, încheiat la finele lunii martie, Suzuki a produs 2,878,435 de maşini, la nivel global, o creştere de 2,7 comparativ cu perioada aprilie 2011-martie 2012. Producţia din ţara natală s-a apreciat cu 2,3 (1.044.117 unităţi), în timp ce uzinele Suzuki din Europa au asamblat cu 2,9 mai multe maşini decât în 2011 (1.834.318 unităţi).

Anul fiscal 2012 a fost de bun augur şi în privinţa vânzărilor, livrările globale ale companiei nipone depăşind pragul de 2,66 milioane de unităţi (+3,9). Rezultatul pozitiv a fost influenţat de succesul din ţara natală şi de ascensiunea unor pieţe emergente precum Thailanda sau India.

Situaţia nu a fost la fel de roză şi în ţările membre UE, pieţe unde în primele trei luni ale anului în curs înmatriculările Suzuki au înregistrat un declin puternic de 14,6.

Roata norocului s-ar putea, însă, întoarce din nou în favoarea constructorului nipon odată cu lansarea noii generaţii SX4, un crossover compact croit pe gustul clientelei europene.

Mai mare şi mai încăpător decât fostul model, noul SX4 va fi oferit în compania a două motoare moderne de 1,6 litri, unul alimentat cu benzină şi celălalt cu motorină. Vor fi disponibile atât versiuni cu tracţiune faţă, cât şi integrală, iar cutia manuală cu şase trepte poate fi înlocuită, opţional, cu o transmisie automată CVT.

Lasă un comentariu

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>