autoindustry.ro Web analytics

Publicat la: lun, feb. 27th, 2012

Range Rover Evoque Convertible

Britanicii susțin că Evoque Convertible Concept se poate materializa într-un model de serie, primul SUV premium cabrio din lume. Drumul a fost deschis de Nissan cu versiunea cabrio a lui Murano. Conceptul a fost dezvoltat sub coordonarea lui Gerry McGovern, director al diviziei design la Land Rover. Conceptul are la bază versiunea coupe a lui Evoque și propune ca soluție tehnică un soft top și un sistem de protecție integrat în cazul răsturnării.

Conceptul păstrează tema generală de design, elementele-cheie precum linia mediană ascendentă ce pornește din față au fost conservate. Modificările aduse conceptului au presupus sacrificii minore din punctul de vedere al masei totale și al rigidității generale. Evoque Convertible se laudă cu patru locuri și același nivel de tehnologie regăsit pe modelul de serie – Terrain Response, sistemul surround camera integrat în Park Assist, sistemul infotainment cu display de 8 inch dual view, sistem audio Meridian. Conceptul este încălțat cu jante de 21 inch vopsite în argintiu titan și propune la exterior o nouă culoare – Causeway Grey care în mod cert în viitorul apropiat se va regăsi pe lista de opționale a SUV-ului britanic. Pentru moment nu este luată în calcul producția de serie.

Lasă un comentariu

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>