autoindustry.ro Web analytics

Publicat la: mie, iun. 27th, 2012

Radical SR1 – un fel de supercar de buzunar

Radical SR1 se dorește versiunea cea mai cuminte din oferta constructorului britanic. În accepțiunea celor de la Radical un model entry-level ajunge la 100 km/h în 3,6 secunde. Radical SR1 se adresează celor care doresc un model pentru o sesiune de pilotaj pe circuit sau celor care sunt înscriși în cluburi și ies în cadru organizat pe circuit. Este un model omologat pentru a circula pe drumurile publice.

Toate modelele produse de Radical te duc cu gândul la versiunile sport prototip din cursele de anduranță. Un supercar de doar 480 kg, care are o viteză maximă de 222 km/h și ajunge la 100 km/h în 3,6 secunde. Designul modelului este inspirat de cel al prototipului LM P2 realizat de Radical, oglinzile exterioare fiind împrumutate de la versiunea de competiție. Modelul este echipat cu un propulsor Suzuki de 1.304 cmc cu patru cilindri în linie care dezvoltă 210 CP la 10.500 rpm. Puterea este trimisă punții spae prin intermediul unei cutii secvențiale cu șase trepte și un diferențial Quaif ATB.

Sistemul de frânare este compus din discuri ventilate față/ spate de 240 mm cu etriere cu patru pistonașe. Radical SR1 a trecut crash testele și normele de siguranță impuse de FIA. Modelul este echipat cu pneuri Dunlop, pot fi comandate trei versiuni de pneu produse de Dunlop după specificațiile Radical – slick, pneuri de stradă și pneuri de ploaie. Chiar dacă este modelul de bază din oferta Radical, cu un preț de 29.850 lire sterline plus taxe, performanțele acestuia umilesc multe supercaru-uri. SR1 este capabil de o decelerare de 1,8 G, suportă până la 2,3 G în viraje, repriza de la 80 km/h până la 160 km/h durează 6,1 secunde.

Lasă un comentariu

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>