miercuri, iunie 26, 2024
AcasăLegislațieProgramul Rabla 2014: Aproape un sfert dintre tichete au fost epuizate

Programul Rabla 2014: Aproape un sfert dintre tichete au fost epuizate

Programul Rabla 2014 ia avânt. Aproape un sfert dintre cele 17.000 de tichete valorice disponibile în acest an au fost epuizate, după mai puțin de două săptămâni de la debut.

Potrivit raportului prezentat, astăzi, de către preşedintele AFM, Adrian Gearâp, 3.569 de tichete au fost înregistrate în sistemul informatic administrat de instituție. Dintre acestea, 3.522 au fost deja validate, o rezervare se află în curs de verificare, iar 46 de dosare au fost respinse. Motivul principal invocat de reprezentanții AFM pentru aceste invalidări sunt erorile sau datele insuficiente descoperite în procesul de completare ale formularelor electronice.

Pentru ediţia din acest an a Programului Rabla au fost alocate 20.000 de tichete valorice. Dintre acestea, 17.000 sunt dedicate persoanelor fizice, restul de 3.000 fiind rezervate exclusiv persoanelor juridice şi instituţiilor publice. La momentul redactării acestui articol, persoanele fizice mai au la dispoziție 13.431 de tichete valorice.

Valoarea unui tichet rămâne 6.500 de lei (circa 1.400 euro). Solicitanții se pot înscrie la orice dealer, din orice județ, și pot preda mașina uzată la orice colector autorizat, indiferent de localitatea în care se află acesta. Singura interdecție privind migrația celor înscriși în Programul Rabla va fi legată de radierea automobilului vechi, aceasta fiind posibilă doar în județul în care este înmatriculat.

Cei care vor să îşi caseze vechea maşină, dar nu şi să cumpere o maşină nouă, pot ceda dreptul de folosire a primei de casare altcuiva, cu care trebuie să meargă de la început la dealer. Atunci când va fi eliberat tichetul electronic, acesta va fi pe numele celui care cumpără autoturismul.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai recente articole