joi, mai 23, 2024
AcasăIndustrieProgramul Prima Maşină: Normele de aplicare şi condiţiile aprobate de Guvern

Programul Prima Maşină: Normele de aplicare şi condiţiile aprobate de Guvern

Programul Prima Maşină se apropie de debutul oficial. Normele de aplicare şi condiţiile pe care trebuie să le îndeplinească participanții au fost aprobate astăzi, în şedinţă de Guvern.

Proiectul de norme prevede că persoanele cu vârsta cuprinsă între 18 şi 35 de ani care vor să cumpere cu credit un autoturism prin Programul Prima Maşină trebuie să depună un avans de cel puţin 5% din preţul de achiziţie, iar în cazul celor de peste 36 de ani, inclusiv, procentajul creşte la minimum 10%. Perioada de creditare este de maximum cinci ani și nu de șapte, așa cum se anunțase inițial.

Statul va garanta 50% din finanţarea acordată. Finanţarea exclude dobânzile şi comisioanele bancare şi alte sume datorate de beneficiar în baza contractului de credit și va acoperi maximum 95% din preţul de achiziţie prevăzut în factura proforma, respectiv 90%, pentru persoanele cu vârsta de peste 36 ani, inclusiv, la data aprobarii creditului. În acest caz, statul va garanta 40% din finanţare.

Pentru a intra în Programul Prima Maşină, dedicat exclusiv persoanelor fizice, solicitanții trebuie să îndeplinească următoarele condiţii: să facă dovada că autoturismul care va fi cumpărat este nou, este produs în spaţiul intracomunitar sau provenit din import, îndeplineşte cel puţin cerinţele minime ale standardului Euro 5, este cumpărat de la o firmă care are ca obiect de activitate vânzarea autovehiculelor şi are un preţ de achiziţie care nu depăşeşte suma de 50.000 lei, la care se adaugă TVA.

De asemenea, participarea la Programul Prima Maşină obligă cumpărătorul să asigure autoturismul printr-o poliţă Full Casco fără franşiză, care va acoperi cel puţin riscurile totale şi parţiale de furt şi daună, şi să nu înstrăineze maşina pe toată durata de valabilitate a garanţiei.

Programul Prima Maşină a fost aprobat la mijlocul lunii octombrie de Guvern prin ordonanţă de urgenţă și va beneficia în acest an de un plafon total al garanţiilor de 50 de milioane de lei.

RELATED ARTICLES

3 COMENTARII

  1. Cea mai accesibila oferta de lucru! Suntem in continua extindere, cu mari perspective pentru perioada urmatoare! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul ”Info” la adresa de email: soryn_h@yahoo.com

  2. Dacă faceţi lucrurile potrivite, în modul potrivit, veţi obţine rezultatele dorite. Asta scrie celebrul Brian Tracy în cartea ”Succesul în viață”. Căutăm urgent colaboratori part-time care vor să câștige bani în timpul liber, într-un proiect unic la nivel mondial. Oferim contract de comision. Pentru mai multe detalii, trimiteți mesajul PROIECT la adresa de email proiect10@yahoo.com

  3. Program la pachet si bani acum! Asisti acum la un fenomen care a cuprins intreaga tara! Suntem multi in aceasta echipa imensa si inca mai avem nevoie de oameni doritori de o cariera de mare viitor si de bani castigati cu o munca extrem de interesanta! Te ajutam si te indrumam noi, pas cu pas si cu atentie maxima! Cauta-ne acum si cere mai multe detalii la adresa de email: zizou_sez@yahoo.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai recente articole