luni, mai 27, 2024
AcasăPiata autoProfitul Volkswagen a crescut spectaculos, în primul trimestru

Profitul Volkswagen a crescut spectaculos, în primul trimestru

Vânzările excelente raportate de brandurile de lux Audi și Porsche, în primul trimestru, au propulsat profitul operațional al grupului Volkswagen spre noi cote record. Acesta a atins pragul de 2,86 miliarde euro, apreciindu-se cu 22%, în intervalul ianuarie-martie.

În perioada similară a anului trecut, același bilanț se situa la 2,34 miliarde de euro. Veniturile Volkwagen au urcat, de asemenea, cu 2,7% în primul trimestru, la 48,7 miliarde euro, iar acţiunile grupului au crescut cu 0,8% în ultimele zile, pe bursa de la Frankfurt.

Evoluția financiară excelentă a grupului german a depăşit toate previziunile din piață. Până la finele anului, Volkswagen și-a propus depășirea țintei de 10 milioane de autovehicule, ţintă prognozată anterior pentru anul 2018. Compania ia în considerare inclusiv vânzările de autocamioane MAN şi Scania, mărci aflate sub tutela Volkswagen.

Volkswagen nu se culcă pe laurii succesului. Nemții au anunțat deja lansarea a nu mai puțin de 100 de modele complet noi sau revizuite în următoarele 12 luni. Țelul suprem rămâne, bineînțeles, cucerirea primei poziţii în topul celor mai mari producători până în 2018, titlu deținut în ultimii doi ani de grupul nipon Toyota.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai recente articole