miercuri, iunie 26, 2024
AcasăMașini noiPrimul SUV Bentley sosește în 2016, la un preț de pornire de...

Primul SUV Bentley sosește în 2016, la un preț de pornire de 160.000 euro

Primul SUV din istoria Bentley va ajunge pe piață în 2016, la un preț de pornire estimat la 130.000 de lire sterline, echivalentul a 160.000 de euro, detalii confirmate chiar de șeful Bentley, Wolfgang Durheimer, prezent la Festivalul Vitezei de la Goodwood.

La baza primului SUV din istoria Bentley va sta noua arhitectură MLB, aceeaşi platformă tehnică folosită şi de viitoarele generaţii Audi Q7 şi Porsche Cayenne. Iniţial, modelul britanic va fi oferit exclusiv în compania unor motorizări V8 şi W12 pe benzină, un diesel fiind deocamdată exclus din motive ce ţin, în primul rând, de imagine şi tradiţie.

Versiunea de serie a controversatului concept EXP 9F se va distanţa considerabil de cel al precursorului său expus la Salonul Auto de la Geneva, în 2012. EXP 9F nu a avut parte de o primire tocmai călduroasă din partea publicului şi a presei de specialitate, fiind aspru criticat pentru opulenţa sa exagerată, nedemnă de blazonul mărcii Bentley.

Plafonul versiunii de serie va coborî mult mai abrupt spre spatele mașinii, nu doar pentru ca noul SUV să împrumute aerul de coupe al fraților săi clasici, ci și pentru a obține o aerodinamică mai bună, esențială pentru atingerea unui deziderat remarcabil: o viteză maximă de 321 km/h.

Deşi majoritatea componentelor vor fi expediate din alte locaţii europene, asamblarea finală va avea loc în uzina Bentley de la Crewe.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai recente articole